Поділитись:

На розвиток Волині додатково залучили 126 мільйонів

Понеділок, 11 квітня 2016, 18:44
На розвиток Волині додатково залучили 126 мільйонів

За підсумками виконання місцевих бюджетів у першому кварталі 2016 року Волинь отримала майже 126 мільйонів додаткових коштів на соціально-економічний розвиток.

Про це під час оперативної наради в голови ОДА сьогодні, 11 квітня, розповів заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Селедець, – повідомили у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

"За перший квартал цього року за власною дохідною базою виконані бюджети всіх районів, міст та об'єднаних територіальних громад. Обласний бюджет виконаний на 130,4%. Понад план до місцевих бюджетів залучено 126,5 мільйонів гривень. Надходження загального фонду місцевих бюджетів до відповідного періоду минулого року зросли майже на третину – 32,3 %, або на 145,1 мільйонів гривень. Від оподаткування доходів великих платників податку на прибуток, до обласного бюджету протягом першого кварталу надійшло 6 мільйонів. У цілому призначення по податку на прибуток виконані на 131,5 %", – розповів заступник директора департаменту фінансів.

На жаль, позитивна тенденція збільшення дохідної частини місцевих бюджетів спостерігається не у всіх бюджетах базового рівня.

"За власними доходами не забезпечено запланованих надходжень до двадцяти шести таких бюджетів, із яких 8 бюджетів у Ратнівському районі, 6 – у Іваничівському, по 3 – у Локачинському і Маневицькому, по 2 – у Ковельському і Луцькому та по 1 – у Володимир-Волинському і Ківерцівському районах", – наголосив Селедець.

Новопризначений начальник головного управління ДФС в області Світлана Савчук розповіла про підсумки сплати податків за перший квартал 2016 року.

"До Державного бюджету із місцевих надійшло майже 918 мільйонів гривень, які оподатковуються органами ДФС. Це майже на 27 % більше ніж у 2015 році. Протягом першого кварталу цього року Волинською митницею до Державного бюджету перераховано 1 мільярд 100 мільйонів гривень, із них майже 100 мільйонів, залишилися в обласному бюджеті та будуть спрямовані на ремонт дороги Луцьк-Львів", – зазначила Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів