Поділитись:

Над "Луцьктеплом" завис 23-мільйонний борг та загроза лишитися без котельні

Понеділок, 29 жовтня 2018, 13:20

За оренду котельні на Карбишева "Луцьктепло" боргує понад три мільйони гривень.

На днях до "Луцьктепла" надійшла категорична вимога від ТзОВ "Тепелен": підписати мирову угоду в найкоротший термін. Про це сказала директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна.

Вимога такої угоди – "розстрочка" великого боргу в 23 мільйони гривень, яку "Луцьктепло" має сплатити до 2022 року. Зі слів Валентини Малютіної, підписання мирової угоди рівносильне трирічній інвестиційній програмі. Тобто підприємство три роки не буде робити жодних робіт, а всі укошти спрямовуватиме на це погашення.

"Ухвалюйте рішення, а не залишайте підприємство один на один з "Тепеленом", – сказала Валентина Малютіна.

Депутат Андрій Покровський поцікавився, хто є бенефеціарними власниками підприємства. На це Валентина Малютіна відповіла, що Богдан Денисюк, та Софія і Роман Єремеєви. Вона також додала, що "Тепелен" хоче арешту рахунків підприємства і також сплати до кінця жовтня 3,349 млн гривень за оренду котельні на Карбишева, бо інакше котельню заберуть з оренди підприємства.

Начальник управління бюджету та фінансів Лілія Єлова сказала, що за незахищеними статтями вже немає що знімати, хіба що за бюджетом розвитку шукати кошти на оренду котельні. І то треба говорити з розпорядниками коштів, чи вони погодяться.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зазначив, що на кінець минулого року був економічно обґрунтований перегляд тарифів та прорахований для того, аби "Луцьктепло" могло виконувати свої зобов'язання щодо оренди. Він наголосив, що три мільйони боргу за оренду – це борги "Луцьктепла", де міська рада виступає гарантом.

"На цю сесію буде виноситися проект рішення щодо мирової угоди", – сказав Григорій Недопад.

Валентина Малютіна розповіла, що через те, що міська рада дуже довго переглядала тарифи минулоріч (з серпня по грудень), то підприємство втратило 30 мільйонів гривень.

Депутат Тарас Шляхтич зауважив, що ситуація щодо оренди є критичною, бо всі розуміють, що за два дні не з'явиться коштів на оренду. Він запропонував віднайти кошти з перевиконання бюджету.

Андрій Покровський зазначив, що питання щодо "Луцьктепла" було знято раніше на засіданні сесії Луцькради.

"У мене складається враження, що ведуться потаємні домовленості, бенефеціар змінений і це питання знімається з розгляду сесії. Було два місяці часу, за які можна було зустрітися із бенефеціарами, провести перемовини, а то така гарячка – за один день це робити", – сказав Андрій Покровський.

Депутат Борис Смаль зазначив, що минулого разу були зауваження юридичного відділу, а тому його тоді зняли із сесії.

Валентина Малютіна пояснила, що угода виноситься не сесію знову ж таки в такому варіант, в якому виносилася й на серпневу сесію.

Міська рада збирається брати зобов'язання за 23 мільйони гривень, але не вирішує, що ж робити з 3,3 млн боргу за оренду котельні.

"У цьому проекті рішення ні слова немає про оренду котельні", – зауважив Андрій Покровський.

Депутат Павло Данильчук сказав, що повністю підтримує слова Андрія Покровського, адже 23 мільйони гривень – це борг, який виник не вчора, а є штучно створеним офшорними компаніями.

Депутати виступили проти затвердження тексту мирової угоди між "Тепелен" та "Луцьктепло".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів