Поділитись:

ВНП у Франції за інвестиції: процедура отримання статусу і його переваги*

Понеділок, 29 жовтня 2018, 16:50

ВНЖ Франции - преимущества и стоимость

Для отримання французької резидентської карти необхідно взяти участь у масштабній міграційній програмі, що має у собі видачу ВНП за інвестиції. Найбільшою популярністю серед заможних іноземців користується процедура оформлення ВНП через покупку нерухомості.

Необхідно відзначити, що придбання дорогого нерухомого майна розглядається міграційною службою Франції, як гарантія матеріальної стійкості заявника та його платоспроможності. Однак сам факт покупки власності на території Франції ще не дає законних підстав для отримання резидентської карти. Для цього необхідно пройти цілий комплекс етапів і процедур, підсумковим результатом яких буде видача європейського резидентства.

У разі відсутності дозволу на проживання, власник може прожити в своїх апартаментах не більше півроку. Резидентство, видане за допомогою придбання нерухомості, дійсно протягом року. Надалі статус необхідно регулярно продовжувати і переоформляти. Важливий нюанс: беручи участь в паспортному проекті Франції, інвестор повинен бути повідомлений про те, що він не буде мати права здійснювати будь-яку трудову і господарську діяльність на території цієї країни. Після п'ятирічного періоду інвестор може подати прохання про надання постійного місця проживання. Через десять років він має право претендувати на повноцінне громадянство.

Ключові переваги французького резидентства:

  • відсутність усілякої прив'язки в країні щодо вибору місця проживання. Власник ВНП Франції має право вільно переміщатися по території зони дії Шенгенської угоди, і жити в будь-якому куточку Європи необмежену кількість часу. Ці чинники ніяк не впливають на продовження статусу в подальшому;
  • відсутність необхідності здавати іспит на знання французької мови, як при первинному оформленні статусу, так і при його продовження;
  • вільний доступ до безвізової Європи. Резидент Франції має право подорожувати по світу на привілейованих умовах;
  • на відміну від більшості міграційних програм, які здійснюють видачу статусу за інвестиції, у французькому паспортному проекті повністю відсутні обмеження по частині мінімальної вартості майна. Заявник на свій розсуд визначається з найбільш оптимальним варіантом нерухомості;
  • підтвердження водійського посвідчення без необхідності проходження повторного тестування;
  • навчання в найпрестижніших вузах Європейського союзу на пільгових умовах;
  • у випадку з інвестуванням фінансових активів в нерухомість, заявнику не потрібно реєструвати на своє ім'я компанію;
  • ефективна система оподаткування. Весь прибуток, яка була отримана із закордонних джерел, на території Франції не декларується.

Процедура отримання: 4 кроки на шляху до статусу

  1. Укладення угоди про надання юридичних послуг з перевіреною компанією, що працює в сфері інвестиційного громадянства. Оплата оформлювальних і юридичних витрат, пов'язаних з реалізацією угоди.
  2. Збір і підготовка документів: право власності на нерухомість, страховий поліс, реєстрація місця проживання на території Франції.
  3. Оформлення довгострокової візи категорії D. Цей етап є обов'язковим кроком в процедурі оформлення французької резидентської карти, так як саме віза є підставою для подачі офіційної заявки на участь в програмі. Підготовка візи займе не більше 2 місяців.
  4. Подача прохання про надання тимчасового резидентства в муніципалітет за місцем проживання. Затвердження заявки, видача статусу.

Підіб'ємо підсумки

Французька міграційна програма вигідно відрізняється серед ряду інших паспортних проектів. Її характерними рисами є демократичність у виборі об'єкта капіталовкладення і мінімальні фінансові витрати.

Хто може допомогти?

Для з'ясування відповідей на всі питання по частині реалізації процедури отримання європейського ВНЖ, ПМЖ або громадянства звертайтеся в Migration Group.

Інформація надана компанією Migration Group → migrgroup.com

Контакти: +356 9976 7693, [email protected].

Надрукувати
мітки:
коментарів