Поділитись:

У луцьких школах вчитимуть правильно харчуватися

Вівторок, 30 жовтня 2018, 15:36
 У луцьких школах вчитимуть правильно харчуватися

Напередодні осінніх шкільних канікул, 26 жовтня, у Луцьку стартувала регіональна ініціатива Всеукраїнського освітнього проекту "Здорове харчування для дітей", яка присвячена Тарілці здорового харчування.

Першими пройшли навчання учні 3-В класу "Гімназія №4 ім. Модеста Левицького", – інформують організатори.

Школярам програма сподобалася, адже вона базується на активній взаємодії ведучих та учасників та передбачає ігровий формат роботи. Також учні за бажанням можуть взяти участь у підготовці домашнього завдання – створити власну творчу Тарілку здорового харчування. Проект позитивно сприйняли вчителі, адже він є практичним продовженням знань, що входять до шкільної програми з таких предметів, як-от "Основи здоров'я", "Я у світі", а також батьки, оскільки проект мотивує дітей до правильного харчування у ігровій, ненав'язливій формі.

Мета проекту – підвищення рівня обізнаності школярів із засадами здорового харчування та мотивація дітей і батьків до здорового способу життя. Матеріали проекту узгоджені та рекомендовані до використання Асоціацією дієтологів України та Центром громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

"Як художник малює картину з чистого аркуша, так маленькі розумники створювали власну Тарілку здорового харчування! Цікаво, повчально, корисно!" – ділиться враженнями Оксана Бакунець, класний керівник 3-В класу.

"Ми щиро вдячні за підтримку запуску проекту у Луцьку сучасному представнику соціально-відповідального бізнесу – Компанії "Тигрес" та особисто Ірині Дубчук, – говорить Людмила Пилипюк, регіональний координатор проекту "Здорове харчування для дітей". – Запрошуємо до співпраці компанії волинського регіону, які також розуміють, як важливо виховати здорове покоління і підтримують ідею здорового способу життя. Разом ми можемо зробити набагато більше і змінити критичну ситуацію щодо захворювань, які виникають в результаті неправильного харчування".

"Наша задача – познайомити з Тарілкою здорового харчування кожну українську родину. Мрію, щоб зображення Тарілки з'явилося на кожній кухні країни, і щоб кожна сім'я
поступово впроваджувала принципи здорового харчування у своє життя", – розповідає Ольга Ільюхіна, автор проекту "Здорове харчування для дітей".

Після оголошення про старт проекту до участі у майбутніх заходах вже зареєструвалися 380 шкіл і понад 12 000 дітей з усієї України. У Луцьку триває реєстрація шкіл до участі в проекті.

Зареєструватися на заходи можуть вчителі та батьки.

Автори проекту запрошують до співпраці партнерів, соціально-відповідальні компанії, які готові підтримати проект і посприяти поширенню корисних знань серед школярів, вчителів і батьків: пишіть на [email protected].

Також можна стати волонтером проекту і підтримати проект: ГО "Здоровбудь!" Р/р 26009056239830 МФО 380269 Приватбанк.

"Харчування дітей, включно із забезпеченням здорового харчування у навчальних закладах, є пріоритетним напрямком збереження здоров'я учнів. Одним із важливих компонентів цієї роботи має стати поширення сучасної, цікавої та зрозумілої інформації, яка сприятиме здоровому вибору харчових продуктів і страв дітьми та підлітками", – зазначає Олег Швець, президент Асоціації дієтологів України.

"Ми раді, що наші спільні з партнерами напрацювання національних рекомендацій зі здорового харчування і Тарілки здорового харчування стали основою освітнього проекту "Здорове харчування для дітей". Саме таке практичне втілення національних рекомендацій в ігровій та інтерактивній формі дозволить і дітям, і їхнім батькам виробити корисні звички і бути здоровішими", – зазначив Владислав Збанацький, заступник генерального директора, "Центр громадського здоров'я" МОЗ України.

Довідково:

  • "Здорове харчування для дітей" – це ексклюзивний проект, розроблений ініціативною групою фахівців, для дітей від 6 до 14 років.
  • Мета проекту – підвищення рівня обізнаності школярів з засадами здорового харчування та мотивація дітей і батьків до здорового способу життя.
  • Особливість програми в тому, що вона робить акцент на всесвітньо визнаних підходах до здорового харчування, і знайомить з ними школярів у інтерактивній та ігровій формі.
  • Програму рекомендовано до проведення Асоціацією дієтологів України та Центром громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.
  • При розробці програми також використано рекомендації Національної служби охорони здоров'я (NHS, Велика Британія), MyPlate (США).
  • Теми заходів, які планується проводити протягом 2018-2019 років: "Тарілка здорового харчування", "Веселка на тарілці", "Дуже солодкий урок", "Світлофор на кухні" та інші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРО "СУПЕРФУДИ", ОРТОРЕКСІЮ ТА "РОЗГОН" МЕТАБОЛІЗМУ: ІНТЕРВ'Ю З ДІЄТОЛОГОМ КАТЕРИНОЮ ТОЛСТІКОВОЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів