Поділитись:

Луцьк урочисто зустрічатиме "нескорену" волинянку

Вівторок, 30 жовтня 2018, 17:15
Луцьк урочисто зустрічатиме

На Волині урочисто привітають волинянку, яка прославила Україну на міжнародних змаганнях "Ігри Нескорених-2018" у Сіднеї, Майю Москвич.

Зустріч запланована о 17:00 год поблизу центрального входу до головної адмінбудівлі краю (Київський майдан, 9), – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Довідково:

Ігри Нескорених (Invictus Games) – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, які заснував у 2014 році британський принц Гаррі. Головна мета змагань – вшанування військових ветеранів, підтримка їх реабілітації та адаптаційна допомога людям, які були поранені та втратили здоров'я під час військової служби.

Українська збірна вперше взяла участь у міжнародних змаганнях "Ігри нескорених" у 2017 році: тоді українці (їх було п'ятнадцятеро) здобули 14 медалей: вісім золотих, три срібні та три бронзові.

Цьогоріч Україну на змаганнях представляли 14 чоловіків та одна жінка – волинянка Майя Москвич. Українці змагалися у 6 видах спорту: пауерліфтингу, веслуванні на тренажерах, легкій атлетиці, плаванні, стрільбі з лука та велоспорті на шосе. Наші співвітчизники вибороли 20 медалей: сім золотих, десять срібних, три бронзові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів