Поділитись:

Гройсман не хоче очолювати Кабмін , - Найєм

Вівторок, 12 квітня 2016, 08:19
Голова ВР Володимир Гройсман відмовився очолювати Кабмін.

Про це повідомив депутат БПП Мустафа Найєм, пише Українська правда.

За його словами, нинішній спікер парламенту не захотів переходити на роботу в Кабмін через те, що у процесі переговорів не були виконані його умови.

Найєм зазначив, що Гройсман просив узгодити кандидатуру Андрія Реви на посаду очільника МОЗ або Мінсоцполітики; а Олександра Саєнка – на міністра Кабміну.

"На ці умови не пішли. Наразі Гройсман відмовився від посади прем'єра. "Народний фронт" пішов думати", - додав депутат.

Окрім того, за словами політика, Гройсман просив призначити Максима Нефьодова на посаду голови Мінсоцполітики (як альтернативу Реві), а Володимира Кістіона зробити віце-прем'єром.

Також Гройсман виступив проти кандидатур Віталія Ковальчука та Ігоря Райніна на посаду першого віце-прем'єра.

Найєм зазначив, що наразі перемовини щодо Кабміну відклали до ранку.

Натомість народний депутат від фракції "БПП" Максим Курячий вважає, що його колега Мустафа Найєм поспішив із заявою про відмову голови Ради Володимира Гройсмана очолити новий склад Кабміну.

"Справа в тому, що на засіданні фракції під час обговорення питань були і лунали різні емоції і одна з таких емоцій була: якщо не буде досягнуто якоїсь угоди, якщо не буде командної роботи в майбутньому уряді, то Володимир Борисович Гройсман не зможе працювати в таких умовах, це природно. І так повинно бути", - сказав політик.

Володимир Гройсман до останнього часу був основним кандидатом на посаду прем'єр-міністра.

Він також зазначив, що Гройсман крапки не ставив і процес триває.

Водночас лідер фракції БПП Юрій Луценко в коментарі "Українській правді" заявив, що заява Гройсмана була пов'язана з тим, що сторони процесу перемовин не могли узгодити кандидатури на посади у Кабміні.

Нагадаємо, 10 квітня глава уряду Арсеній Яценюк оголосив про свою відставку.

Надрукувати
мітки:
коментарів