Поділитись:

У Польщі через гру про Освенцим відкрили справу проти української фірми

Четвер, 01 листопада 2018, 18:38
У Польщі через гру про Освенцим відкрили справу проти української фірми

Окружна прокуратура Варшави веде слідство проти української компанії Aliens Games за розробку комп’ютерної гри про нацистський концтабір Освенцим.

Заяву до прокуратури на фірму-розробника гри подав голова Інституту національної пам’яті Польщі Ярослав Шарек. На переконання заявника, вона має ознаки зневаги до польського народу і пропагування забороненого в Польщі фашистського тоталітарного устрою, – повідомляє Укрінформ. 

“Слідство ведеться у справі й перебуває на етапі збору доказових матеріалів”, – заявив речник окружної прокуратури у Варшаві Лукаш Лапчинський.

Гра заснована на тематиці життя у концтаборі, де учасники можуть вибрати собі персонаж: в’язня, який пробує втекти з табору, чи наглядача, завданням якого є переслідування і катування в’язнів, їх спрямування на роботу чи до газової камери. Як зазначається, у грі присутні елементи поодиноких і групових убивств, а також вживаються фрази: “польські концтабори”, “де честь цього польського народу”, “де ваша честь, польські собаки”.

Як зазначається, про справу стало відомо з депутатського запиту, який направив міністрам юстиції та закордонних справ депутат Сейму РП Юзеф Бринкус. У ньому він звертає увагу, що, хоча офіційним виробником гри є українська компанія, її справжніми авторами є росіяни, зокрема Дмитро Дубін з компанії Studcinemafest Moscow.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ПОТРІБНА ДОБРА ВОЛЯ ОБОХ СТОРІН", – ПОЛЬСЬКИЙ МІНІСТР ПРО ІСТОРИЧНИЙ ДІАЛОГ З УКРАЇНОЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів