Поділитись:

В Украні на зупинках встановлять захисні стовпчики

Четвер, 01 листопада 2018, 08:21

Мінрегіонбуд ввів обов'язкове проектування на зупинках громадського транспорту захисних огороджувальних стовпчиків від наїзду. 

Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

"Підвищуємо безпеку людей на зупинках громадського транспорту. У силу вже вступила важлива норма з цього приводу - обов'язкове проектування захисних огороджень - металевих стовпчиків перед зупинками", – заявив Парцхаладзе.

"У попередніх нормах не містилося жодної вимоги щодо безпеки людей на зупинках. До того ж, за останні роки кількість смертей від наїздів на зупинках громадського транспорту в Україні тільки зростає. Тому введення такої норми було вкрай необхідним", – написав він.

Зі слів Парцхаладзе, згідно з ДБН, на під'їздах до зупинок маршрутного транспорту тепер повинні обов'язково встановлюватися огорожі перильного типу.

"Крім цього, на зупинках повинні бути передбачені засоби інформування пасажирів (електронні табло, таблиці з розкладом і схемою руху) і автомати з продажу квитків.

"При цьому вони не повинні погіршувати видимість для водіїв або заважати руху пішоходів", – зауважив він.

Парцхаладзе зазначив, що успішні приклади реалізації таких засобів безпеки діють у багатьох країнах Європи та світу.

"Часто такі металеві стовпчики розміщують не тільки біля зупинок, а й на великих перехрестях чи біля наземних переходів, де є небезпека для перебування пішоходів. Наразі ми також розглядаємо можливість впровадження такої зміни, продовжуючи роботу і в подальшому удосконалюючи цю ДБН. Можливо, щоб такі стовпчики на перехрестях підсвічувалися червоними і зеленими кольорами для інформування пішоходів про безпечний перехід дороги", – розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КУДИ СКАРЖИТИСЯ ЛУЧАНАМ НА ПОВЕДІНКУ ВОДІЇВ ЧИ ПОГАНИЙ СТАН МАРШРУТОК

Надрукувати
мітки:
коментарів