Поділитись:

У Луцьку стартував фестиваль "Оберіг"

Четвер, 01 листопада 2018, 10:15
У Луцьку стартував фестиваль

З першого по третє листопада 2018 року в приміщенні Палацу культури міста Луцька відбудеться Всеукраїнський фестиваль співаної поезії та авторської пісні «Оберіг».

Мета фестивалю  – знайти та підтримати молодих виконавців у жанрах співаної поезії, авторської пісні, вдосконалення виконавської майстерності та покращення художнього рівня репертуару, відродження традиції всеукраїнських фестивалів авторської пісні, співаної поезії 1989-2001 років, презентація музичної спадщини минулих віків і сучасних визвольних змагань українського народу, пропагування мистецьких здобутків регіону, розширення зв’язків з іншими регіонами України, створення якісного музичного продукту для програм радіо і телебачення, концертних організацій, – інформують організатори. 

Конкурс відбудеться у номінації «Авторська пісня» та «Співана поезія». До участі запрошені виконавці з творами на власні україномовні тексти (авторська пісня) та учасники, що мають музичні твори на вірші українських поетів. Вік учасників – від 16 років.

На фестиваль прибувають окрім Волині, представники Донеччини, Дніпропетровщини, Черкащини, Чернігівщини, міста Києва та Київської області, Львівщини, Рівненщини, Хмельниччини, Тернопільщини.

Упродовж конкурсних днів відбудуться виїзні концерти у містах Володимирі-Волинському та Ковелі за участі запрошених гостей фестивалю, колишніх лауреатів та відомих українських виконавців.

Порадують волинян яскравими виступами вокальний дует заслужених артисток України Лесі та Галі Тельнюк, Василь Жданкін, Роман Коляда, Віталій Кириченко, Тарас Силенко, Володимир Смотритель, Зіновій Медюх, Юрій Поліщук, Микола Більшевич, Віктор Погуляй та інші.

Третього листопада о 18.00 у Палаці культури міста Луцька відбудеться гала-концерт лауреатів цьогорічного фестивалю. Планується пряма трансляція в телеефірі Волинського суспільного телебачення (Волинської філії НСТУ).

Кошти, зібрані під час концертів фестивалю, будуть спрямовані на потреби 14-ї окремої моторизованої бригади, що дислокується у Володимирі Волинському і зараз перебуває в зоні ООС.

За підсумками фестивалю заплановано випуск компакт-диску із концертними та студійними творами лауреатів, готуватимуться до ефіру телерепортажі та радіопрограми про перебіг фестивалю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку стартував фестиваль польського кіно

Надрукувати
мітки:
коментарів