Поділитись:

Черговий потоп на кіностудії "Волинь"

П'ятниця, 02 листопада 2018, 00:25
Черговий потоп на кіностудії

Кіностудію "Волинь" знову затопило нечистотами, – розповідадає Перший

Директор закладу Олександр Савчук, каже, був змушений перекрити воду до приїзду аварійної служби.

Сусіди кіностудії, мешканці будинку на проспекті Волі, 3, вважають, що несправності має усувати дирекція установи, нарікають, що воду їм перекривають постійно через що ламається побутова техніка.

Черговий потоп на кіностудії

«Внаслідок самочинного перекриття води представником кіностудії «Волинь», яка розташована в підвальному приміщенні, у мене зламався побутовий гідрофільтр, вийшла з ладу пральна машина. Я вважаю, що керівник кіностудії, позаяк він не є ні працівником водоканалу, ні працівником жеку, проводити перекриття без попередження і розвішення оголошень, не має права», - розказує Олена Засєкіна.

За словами жінки, у кіностудії часто перекривають воду через аварійні ситуації.

«Коли ми телефонуємо у водоканал, нам кажуть, що вони воду не відключали, що це хтось самочинно. Ми звернулися із заявами у жек №3, пообіцяли приїхати і зафіксувати збитки», - емоційно розповідає Олена Засєкіна.

Директор кіностудії Олександр Савчук каже, що не раз звертався до аварійних служб. Мовляв, кожного разу вони приїздять, відкачують воду, але через деякий час проблема повторюється.

Черговий потоп на кіностудії

Нагадаємо, у стінах кіностудії «Волинь» знаходиться чимало фото- та відеотехніки, зібраної режисером Борисом Ревенком. Також тут – архів відомого режисера. Олександр Савчук нещодавно призначений директором кіностудії, нині робить все, аби впорядкувати це приміщення після занепаду: тут частково зроблено ремонт і оновлено експозицію. Кіностудія є структурним підрозділом обласного науково-методичного центру культури, підвал у центрі міста орендує. Саме приміщення належить до Луцької міської комунальної власності.

До речі, на території будинку саме триває реконструкція скверу: каналізаційні люки відкриті, будівельники вкладають бруківку.

«І не треба прикриватися мистецтвом! Я не вірю, що якби керівник постійно звертався, тут не приїхали б і не провели б ремонтні роботи!» – каже Олена Засєкіна. Раніше, за її словами (а вона 47 літ живе у цьому будинку) таких проблем не було. Хоча у кіностудії зазначають, що топило цей підвал і в часи Бориса Ревенка, щоправда, ніхто з жителів будинку не нарікав. 

«Коли тут кіностудію топить, жильці цього не бачать і не потерпають. Якщо тут перекривають воду, доки приїде аварійка, то страждають тільки ті, хто живе внизу. Ті, що зверху – ні. Їм хочеться, щоб у них була вода, але їм байдуже, що десь прорвало. 

«Ми зверталися в жек щодо ремонту. Жек нам відмовив. Сказав: можуть дати спеціалістів, але кошти шукайте самі. Обласний науково-методичний центр культури знайшов гроші, купили запчастини… Тут був такий потоп, старожили пам’ятають – це все обійшлося в чималу копійку. Потім проблеми почалися в іншій частині приміщення. Постійно викликаємо аварійку. І поки вона прибуде наш працівник виключає воду, щоб прибрати», – каже заступник директора науково-методичного центру культури Віталій Клімчук,  який прибув на місце події. 

На його думку, проблеми ремонту каналізації треба вирішувати спільно з жильцями. Ті – категорично проти. 

Тим часом музей у підвалі час від часу топить. Мешканці будинку потерпають без води і ремонтують пральні машини. А директор кіностудії вимочує нечистоти. Бо нічого іншого за умови відсутності будь-якого фінансування установи йому не лишається. 

Черговий потоп на кіностудії

Черговий потоп на кіностудії

Черговий потоп на кіностудії

Черговий потоп на кіностудії

Черговий потоп на кіностудії

Черговий потоп на кіностудії

Черговий потоп на кіностудії

Черговий потоп на кіностудії

Черговий потоп на кіностудії

Черговий потоп на кіностудії

Надрукувати
мітки:
коментарів