Поділитись:

На Волині приватне підприємство змусили віддати державному 150 гектарів землі

П'ятниця, 02 листопада 2018, 12:31
На Волині приватне підприємство змусили віддати державному 150 гектарів землі

На виконання рішень Господарського суду Волинської області державному підприємству "ГрінЕнерго" повернуто 5 земельних ділянок загальною площею майже 150 га й вартістю 60 млн грн. на території Галузіївської сільської ради Маневицького району Волинської області, – повідомляє прес-служба прокуратури Волині. 

Нагадаємо: суд визнав недійсними договори про встановлення земельних сервітутів та зобов’язав приватне підприємство повернути державному підприємству ці земельні ділянки. Як повідомляють джерела ІА "Конкурент", йдеться про ПП "Флора".

Підставою пред’явлення позову стало те, що договорами було встановлено сервітути, не передбачені Земельним кодексом України, зокрема – безперешкодне використання земельних ділянок для проведення комерційної діяльності, будівництва об’єктів нерухомості, вирощування ягід, горіхів та плодових дерев, а також заборона представникам володільця землі – державного підприємства – входити чи іншим способом проникати на території земельних ділянок.

Нині земельні ділянки повернуті ДП "ГрінЕнерго", про що складено акти приймання-передачі.

Відомості про припинення права на ділянки за приватним підприємством внесені до Державного реєстру прав на нерухоме майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинянина забрали землю, на яку сілький голова підробив документи

Надрукувати
мітки:
коментарів