Поділитись:

Гроші, сумки, інструменти: у Луцьку все частіше "чистять" автівки

П'ятниця, 02 листопада 2018, 18:54
Гроші, сумки, інструменти: у Луцьку все частіше «чистять» автівки

Все частіше в Луцьку безпечно залишене в салоні автомобіля майно стає легкою здобиччю для крадіїв. Упродовж поточного року на території Луцька та Луцького району зареєстровано понад 200 крадіжок із автомобілів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Причина «популярності» злочину проста – зловмисникам зазвичай потрібно дуже мало часу, щоб відчинити транспортний засіб та поцупити гроші й цінні речі.

Лише останніми днями, проникнувши в авто, припарковане біля торгового центру "Слон", зловмисники викрали з нього 10 тис. грн. Розбивши скло в автомобілі, який очікував свого власника поряд з парком імені Лесі Українки, злодій розжився цінностями на суму 8 тис. грн.

Із припаркованого під житловим будинком на вулиці Ярощука в Луцьку злочинці поцупили жіночу сумочку з 9 тис. грн та банківськими картками, а із авто, яке стояло у дворі будинку на Київському майдані – електроінструменти на суму 10 тис. грн.

Проте ці злочини можна було попередити, просто не залишаючи гроші та цінні речі в автівках.

Найпоширенішими способами крадіжок із автомобілів є:

  • пошкодження скла транспортного засобу;
  • підбір ключа чи пошкодження дверей автомобіля;
  • використання сканера замка;
  • прокол колеса автомобіля (відволікши водія, зловмисникам вдається скоїти крадіжку із салону транспортного засобу);
  • вільний доступ до салону авто (злочинці користуються моментом, коли власник залишає машину відчиненою, знаходячись неподалік).

Щоб не стати жертвою таких злочинів, варто дотримуватись простих правил:

  1. Обладнайте автомобіль протиугінними приладами.
  2. Навіть якщо ваше авто знаходиться у власному гаражі, не залишайте ключі в замку запалювання, а цінні речі – в салоні. Подбайте і про те, щоб гараж був надійно зачинений.
  3. На вулиці залишайте автомобіль лише в освітлених місцях. Намагайтеся припаркувати автівку біля стіни будинку або якомога ближче до іншого автомобіля, щоб імовірному злодію було складніше потрапити всередину транспортного засобу.
  4. Не залишайте в авто магнітолу, відеореєстратор, техніку та інші цінні речі, а також особисті документи і готівку, навіть якщо відлучаєтеся ненадовго.
  5. Не зберігайте в салоні автомобіля інструменти та інші предмети, які можуть бути використані для запуску двигуна без ключа запалювання.

Якщо ваш автомобіль все ж таки обікрали – не торкайтеся транспортного засобу і в жодному разі не сідайте за кермо. Одразу телефонуйте "102". Оглядаючи пошкодження автомобіля або наявність особистих речей, ви знищуєте всі речові докази і мінімізуєте шанси встановити злочинця.

Пам'ятайте: лише ваша пильність та передбачливість убезпечить вас від того, щоб не стати жертвою злочину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку прямісінько на дитмайданчику поцупили рюкзак

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
22 квітня 2024
21 квітня 2024
15 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
03 квітня 2024