Поділитись:

Земельні "мутки": атовцю дали землю під багатоповерхівку?

Субота, 03 листопада 2018, 10:00

В зоні багатоквартирної забудови, відповідно до детального плану території, який зараз проходить процедуру обговорення, атовцю виділили ділянку  на місці ставка,  який знаходиться впритул до розпочатого без належних дозволів будівництва багатоповерхівки.

За відповідний проект рішення депутати голосували 31 жовтня під час сесії Луцькради.

Ділянка площею 0,0758 га знаходиться на вулиці Олекси Ошуркевича, 1-в і виділяється учаснику АТО Роману Гіричуку для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Під час обговорення цього проекту рішення депутат Микола Собуцький поцікавився, чи є вільною ця ділянка, на що отримав відповідь від депутата та голови «земельної» комісії Олександра Козлюка, що це ділянка мами атовця, яка займалася на ній городництвом.

Слово також взяв учасник АТО Андрій Д’яченко.

«На цій ділянці поруч риється котлован під багатоквартирний житловий будинок, тому у багатьох людей виникає питання, чи не є це схема, коли на людей оформляють земельні ділянки, дають там суму дві тисячі доларів і на ній зводять новобудову?» – сказав Андрій Д’яченко і додав, що нічого проти не має атовця Гіричука, але попросив у майбутньому більш детально атовцям роз’яснювати ситуацію щодо вільних ділянок в місті.

Дійсно, поруч із ділянкою Гіричука знаходиться ділянка Тетяни Гажули, якій змінили цільове призначення ділянки з індивідуальної на багатоквартирну забудову. Пізніше,  за її зверненням, депутатська більшість проштовхнула проект рішення щодо зміни детального плану території (ДПТ) в межах вулиці Даньшина та Ошуркевича. Варто зауважити, що тричі це питання виносилося на голосування і не набирало достатньо голосів.

Тоді окремі депутати звернули увагу на те, що нині на цій ділянці ведуться роботи та виритий котлован як під багатоповерхівку. Відтак вони поцікавилися, чи має громадянка Гажула якісь дозволи на початок будівельних робіт. Начальник архбудконтролю Владислав Троць сказав, що від неї є повідомлення про початок будівельних робіт на індивідуальне будівництво. Тобто цій ділянці змінили цільове призначення на  багатоквартирну забудову раніше, аніж дали дозвіл і затвердили ДПТ на таку забудову, що є порушенням.

Однак наприкінці сесії цей проект знову винесли на голосування  від комісії з питань генерального планування, архітектури та благоустрою, будівництва, ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження, і достатня кількість голосів «знайшлася».

Не зважаючи на озвучену інформацію на минулій сесії стосовно того, що замість дозволеного архбудконтролем індивідуального продовжується багатоквартирне будівництво, за місяць ніхто не вжив жодних дій проти цих порушень.

Відтак, якщо затвердять це ДПТ, то отримати дозвіл на будівництво індивідуального житлового будинку буде неможливо, бо ж там територія багатоквартирної забудови.

Варто нагадати, що під час обговорення проекту рішення по ДПТ на минулій сесії депутат Віктор Ящук наголосив, що на території є водойма фільтрації, у яку збігає вода з вулиць Даньшина, і не зрозуміло, хто буде робити зливову каналізацію. Якщо ділянку забудують, то цілком очевидно, що воді не буде куди стікати, і це тягне за собою підтоплення чиїхось домогосподарств поруч.

Адже, як показує досвід масиву в районі Львівської, де свого часу позабудовували земельні ділянки, під час танення снігів їх не тільки періодично підтоплює, а й пожежне авто не має, як заїхати, аби відкачати воду.

Тому поки не зрозуміло, як фактично на болотистій території можливо збудувати індивідуальний житловий будинок, який постійно підтоплюватиме. До того ж хто дозволить будувати на земельній ділянці, яка розміщена, за містобудівною документацією, в зоні багатоквартирної забудови і впритул до майбутніх багатоповерхівок?

Нині на цій території в межах Даньшина та Ошуркевича кипить робота. За планом ДПТ, окрім дев’ятиповерхівок, передбачено і дитячий майданчик, парковку, спортмайданчик та інші об’єкти інфраструктури, під які, звісно ж, потрібна земля поруч, щоб це все розмістити.

Аналізуючи історію з виділенням земельних ділянок на Даньшина-Ошуркевича, неозброєним оком видно активне сприяння з боку міської влади забудовнику Гажулі. Тому після рішення більшості виділити атовцю ділянку в ставку, в зоні багатоквартирної забудови і впритул до виритого котловану закрадаються думки: а чи не є це черговою «земельною» схемою, коли під благими намірами виділити землю атовцю ця ділянка майже задарма потрапить в руки забудовника?

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
15:34
22 березня 2024
16 березня 2024
12 березня 2024
19:51
02 березня 2024
27 лютого 2024
19 січня 2024
22:06
18 січня 2024