Поділитись:

На Волині зарплати потроху виходять з тіні

Понеділок, 05 листопада 2018, 09:37

У жовтні 2018 року працедавці Волині подали до територіальних органів ДФС у Волинській області повідомлення про 13 420 нових найманих працівників.

У вересні поточного року було подано 9703 такі повідомлення. Ріст кількості новоприйнятих найманих працівників на 3717 у жовтні проти вересня значною мірою свідчить про позитивний ефект від заходів з детінізації праці фахівців ДФС та Держпраці, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

«Звісно ж, ми не стверджуємо, що легалізували працю декількох тисяч осіб лише протягом одного місяця. Однак, аналіз показників звітності щодо найманих осіб, яку щомісяця нам подають працедавці, вказує на загалом стійку тенденцію росту кількості новоприйнятих працівників. А це означає, що дедалі більше працівників погоджуються працювати лише легально, розуміючи, що тіньова зайнятість позбавляє їх соціальних гарантій», – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Вона підкреслила, що фіскали спільно з представниками Держпраці значно активізували роботу у напрямку легалізації трудових відносин. Зокрема, окрім системних заходів з роз’яснення вимог закону у сфері зайнятості, за наявності підстав проводяться контрольно-перевірочні заходи.

«Перевірки та штрафи – це заходи впливу до тих представників бізнесу, котрі грубо порушують вимоги законодавства щодо сплати ПДФО, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Мінімізувати податки за рахунок соціальних гарантій найманим працівникам – неприпустима практика, яка шкодить інтересам держави та суспільства. Тож звертаємося до представників бізнесу з проханням не позбавляти соціального захисту працівників, котрі щоденною працею сприяють успішному втіленню бізнес-ініціатив роботодавців», – наголошує Світлана Савчук.

У ГУ ДФС у Волинській області звертають увагу, що порушення вимог податкового законодавства та не укладення трудових договорів з найманими працівниками своїм наслідком має застосування штрафних санкцій.

Працедавці повинні врахувати, що фактичний допуск одного найманого працівника до роботи без трудового договору передбачає штраф 111 690 гривень. Якщо має місце не нарахування та несплата передбачених законом податкових платежів, то це також тягне накладення штрафів. Отож, в ГУ ДФС у Волинській області просять працедавців поважати права найманих працівників та закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія і Польща: куди українці їдуть на роботу

Надрукувати
мітки:
коментарів