Поділитись:

"Норми безпеки дотримані", – Недопад про сміттєсортувальну лінію у Луцьку

Понеділок, 05 листопада 2018, 11:15
«Норми безпеки дотримані», – Недопад про сміттєсортувальну лінію у Луцьку

Нова сміттєсортувальна лінія в Луцьку встановлена згідно з усіма нормами безпеки та існуючими вимогами якості.

Про це заявив перший заступник міського голови Григорій Недопад у Facebook.

Із його слів, твердження депутата Віктора Ящука, озвучене під час сесії Луцької міської ради 31 жовтня, не відповідає дійсності.

"Усі санітарні норми при встановленні лінії були дотримані, а станція перезавантаження існувала на вул. Трункіна постійно. На місці встановлення сміттєсортувальної лінії не відбуватиметься захоронень сміття, а тільки його сортування і подальший збут вторсировини переробним підприємствам, а також вивезення залишків відсортованих відходів на полігон в Брище. Тому лінія аж ніяк не може впливати на стан свердловин, чи, тим більше, забруднювати зони водозабору", – зазначив Недопад. 

Також, з його слів, перевірка екологічної інспекції підтвердила відповідність сміттєсортувальної лінії усім встановленим вимогам. А заяву Віктора Ящука Недопад назвав "міні-піаром". 

"Це важливий для Луцька проект, який вже успішно працює, відсортовуючи сміття сухої фракції – ПЕТ-пляшки різних видів, поліпропілен, метал, алюмінієві банки, папір. Відсортований матеріал збуваємо підприємствам вторинної переробки. Лінія дозволяє розвантажити сміттєвий полігон в Брищі, забезпечує доходи підприємству «Луцькспецуомунтранс», а також поліпшує екологічну ситуацію в Луцьку. Кошти від продажу вторинної сировини в подальшому будемо спрямовувати на реалізацію еко-проектів у нашому місті. Запланована пропускна потужність нової сортувальної лінії – близько 50 тисяч тонн сміття протягом року", – додав він. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку показали як працює сміттєсортувальна лінія (Фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 квітня 2024
21 квітня 2024
09:14
20 квітня 2024