Поділитись:

На Волині восьмикласник на "євроблясі" збив пішохода: чоловікові відрізало ногу

Понеділок, 05 листопада 2018, 13:14
На Волині восьмикласник на

фото ілюстративне 

Прокурори наполягають на застосуванні до неповнолітнього винуватця аварії примусових заходів виховного характеру. 

Про це інформує прес-служба прокуратури Волині. 

Удень 29 квітня 2018 року восьмикласник, не маючи посвідчення водія, за кермом автомобіля марки «BMW 320D» на польській реєстрації рухався вулицею Героїв Майдану в напрямку вулиці Набережної в Локачах і, з’їхавши на тротуар, передньою частиною авто наїхав на пішохода, який заходив у приміщення поза межами проїзної частини.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 35-річний пішохід отримав тяжкі тілесні ушкодження – травматичну ампутацію лівої ноги та травматичний шок.

Зважаючи на те, що винуватець ДТП не досяг 16-річного віку, з якого настає кримінальна відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження потерпілому (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 КК України), прокурори наполягають на застосуванні до нього примусових заходів виховного характеру у виді роз’яснення наслідків його протиправних дій, 2-річного обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог до поведінки неповнолітнього (заборона перебувати з 22 год. 00 хв. по 07 год. 00 хв. поза домівкою, керувати будь-якими видами транспортних засобів, змінювати місце проживання без дозволу територіального органу Національної поліції та служби у справах дітей).

Окрім того, правоохоронці просять суд передати неповнолітнього під нагляд батькові строком на 2 роки з метою забезпечення постійного контролю за ним.

У ході досудового розслідування потерпілим заявлено також цивільний позов про стягнення в його користь з батьків школяра моральної шкоди в сумі 200 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український автобус потрапив в аварію у Польщі

Надрукувати
мітки:
коментарів