Поділитись:

Які надходження отримав бюджет Луцька у новому році

Вівторок, 12 квітня 2016, 14:05
Які надходження отримав бюджет Луцька у новому році

За три місяці 2016 року до бюджету міста надійшло 376,6 мільйона гривень.

Пріоритетним джерелом надходжень, як і раніше, залишається податок на доходи фізичних осіб. Про це розповіла 12 квітня директор департаменту бюджету та фінансів Луцької міської ради Лілія Єлова під час оперативної наради в міського голови.

Отож, до загального фонду бюджету міста надійшло 151, 9 мільйона гривень. Основними чинниками, які вплинули на це, є децентралізація коштів щодо окремих видів доходів, а також зміни до Податкового та Бюджетного кодексів. Надходження від податків на доходи фізосіб становили 86, 2 мільйона гривень. Ріст цих надходжень викликаний збільшенням ставки оподаткування з 15-ти до 18 %. Спостерігався і ріст надходжень, а саме 6 мільйонів гривень з плати за землю. Щодо акцизного податку - 7, 8 мільйона гривень.

Не виконали прогнозовані показники з податку на прибуток комунальних підприємств КП "Луцькводоканал" та ДКП "Луцьктепло".

До спеціального фонду бюджету міста надійшло 17, 5 мільйона гривень.

Натомість бюджет міста з видатків виконано на 91, 2 %. На суму 200, 1 мільйона гривень профінансували субвенцій, зокрема освітньої та медичної. Із загального фонду без субвенцій спрямовано 83,2 мільйона гривень на фінансування установ соціально-культурної сфери.

На благоустрій міста спрямовано 7,6 мільйона гривень. А на капітальні видатки (ремонт житлового фонду, доріг та прибудинкових територій) за рахунок коштів бюджету розвитку спрямовано 19, 4 мільйона гривень.

Окрім того, як зазначила Лілія Єлова, у першому кварталі 2016 року в загальній сумі 4, 3 мільйона гривень надали фінансову підтримку комунальним підприємствам міста.

Надрукувати
мітки:
коментарів