Поділитись:

#Сім_сорок: перше заняття в луцькій автошколі (дівоча версія)

Вівторок, 06 листопада 2018, 07:40

Не так давно, моя журналістсько-дівоча натура захотіла стати ще й водійською. І я пішла в автошколу.

Водити авто в своєму житті мені вдавалося двічі і то були автівки із «автоматикою» і на прямій дорозі. Тут же мене мають навчити водити машинку справжню – на механіці.

Можливо хтось із юних ледь також хоче йти в автошколу, але не наважується, то в своїх блогах, я старатимусь показати, що навчання – це весело, нестрашно та важливо.

На нашому першому занятті, де викладач розповідав загальні положення та акцентував увагу як відрізнити «зупинку» та «стоянку», «видимість» та «оглядовість», було дивно, що ці речі взагалі якось відрізняються. Так, і ще й дуже суттєво. Тому рекомендую це запам’ятати, адже така хитра штука як тести, може заплутати і висвітитися позначкою «помилка».

Виявляється, на дорозі варто керуватися двома видами правил. Це правила дорожнього руху і негласне правило трьох «Д»: "дай дорогу дурню". 

Окрім запам'ятовування важливих термінів, на першому занятті було важко втриматися, аби не порахувати, скільки в моїй групі чоловіків та блондинок. Це вже якась хвилинка піддавання стереотипам. Але в групі виявилося чоловіків менше, ніж світловолосих представниць жіночої статі. От навіщо я це рахувала?

Загалом, перший урок був дуже цікавим. Адже коли усю дорожню обстановку дивишся очима пішохода, то всі автівки і їздять по місту надто швидко, і не пропускають людей, які топають на своїх двох з однієї сторони на іншу, і сигналять не там, де треба. Однак коли дізнаєшся, як має бути по правилах, то й пішоходи, які йдуть вервечкою, а не групкою, починають дратувати (а особливо ті, які перебігають дорогу у невстановленому місці), і ті, хто має пропустити на перехресті – порушують ПДР і велосипедисти не тудою, де треба, їздять.

Загалом, перше двогодинне заняття пролетіло дуже швидко. І три списаних листка конспекту однозначно посіяли зернинку законопослушності на дорозі на майбутнє. Чекаю наступного уроку.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
17 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024
19:34