Поділитись:

Кір атакує: на Волині зростає кількість хворих (інфографіка)

Вівторок, 06 листопада 2018, 15:55

На Волині загострилася епідемічна ситуація із захворюваністю на кір. Щотижнево реєструються нові випадки, більшість з яких – серед дітей навчально-виховних закладів.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

За оперативними даними  Центру громадського здоров’я МОЗ України, за дев’ять місяців 2018 р., порівняно з аналогічним періодом минулого року, захворюваність в Україні зросла у 17 разів. Всього з початку року від ускладнень кору померло п’ятнадцять людей: одинадцять  дітей і четверо дорослих.

За останній тиждень на Волині захворіли 79 мешканців, що у 2,2 рази більше ніж попереднього тижня, коли було зафіксовано звернення 35 осіб з цією хворобою.

За оперативними даними, у 2018 році на Волині на кір захворіло 1550 осіб, що перевищує середній показник по Україні майже у 2 рази.  Діти до 17 років становлять 70%. Найбільш  ураженою є вікова група від 1 до 9 років.                                                             

Зареєстровано 72 спалахи кору. 70% із загальної кількості захворілих не були щеплені проти кору або щеплені з порушенням календаря.

Динаміка захворюваності кором у 2018 році в області  (в абсолютних цислах) по тижнях

Ускладнилась ситуація в с. Підгайці  Луцького району, де кількість хворих станом на 5 листопада зросла  до 64 випадків, захворіли 50 учнів місцевої школи, уражено  22 класи,  відбувається  масове поширення захворювання серед  неорганізованого населення. Спалах  кору  в школі зумовлений низьким рівнем прищепленості, який становив 73% при нормативному 95% — 98%.

Єдиний спосіб запобігти ускладненням  і смерті від кору  — тільки вакцинація. Достатня кількість вакцини КПК «Пріорикс» виробництва «Глаксо Сміт Кляйн»  (Бельгія) є в кожному районі області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині продовжили шкільні канікули

Надрукувати
мітки:
коментарів