Поділитись:

На 1,1 мільйона гривень профінансували округи без депутатів у Луцьку

Середа, 07 листопада 2018, 15:00

На минулій сесії Луцької міської ради, яка відбулася 31 жовтня, виділили 1 мільйон 120 тисяч гривень на фінансування "Програми підтримки ініціатив виборців територіальних виборчих округів, від яких не було обрано депутатів Луцької міської ради на 2018-2020 роки".

У коментарі ІА "Конкурент", автор програми, засновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" та депутат Луцької міської ради Андрій Покровський зазначив, що влада спрацювала не в повному обсязі та забезпечила лише половину з передбачених програмою 2,4 мільйона гривень.

"Виділення коштів з бюджету на ініціативи мешканців «округів без депутатів»  – це ще один результат роботи команди Громадянського Руху «Свідомі». Ми досить довго відстоювали це питання і добре, що хоча б частина мешканців на цих округах зможе отримати гроші для своїх ідей", – сказав політик.

Для того, щоб програма була більш дієвою, обранець громади пообіцяв підготувати відповідні зміни.

"Насправді, звернень мешканців було дуже багато і в окремих округах довелось відмовляти через відсутність коштів. Проте, я завжди послідовний у своїх словах та діях, тому хочу щоб  програму профінансували  в повній мірі. Оскільки, 2018-й рік закінчуєть і часу для реалізації зазначеного недостатньо, я напрацюю зміни до Програми, для того, щоб більша кількість мешканців мала можливість нею скористатися», – резюмував він.

Юрист, координатор проекту "Округи без депутатів" в ГР "Свідомі" Валентин Хаймик також зазначив, що вони добиватимуться, аби фінансування відбувался у повному обсязі.

"Сподіваюсь, що фінансування програми для підтримки ініціатив мешканців в наступному році буде здійснене в повній мірі, адже кількість заяв підтвердила актуальність проблеми округів без депутатів . Ми також будемо працювати над тим, аби міська рада не затягувала розгляд звернень, оскільки такі випадки були неодноразовими і частину ініціатив було відхилено  у зв’язку з обмеженістю часу для реалізації в цьому році", – зауважив він.

Нагадаємо, що раніше ІА "Конкурент", проаналізувавши ситуацію в Луцьку, довело, що в округах, які не мають депутатів, ремонтують втричі менше прибудинкових територій та будують вчетверо менше спортивних майданчиків, ніж на територіях, які забезпечені представництвом у міській раді. Таких округів в обласном центрі Волині – 12. А це: майже 44 тисячі виборців.

Окрім цього, ІА "Конкурент" довело, що така ж проблема існує і в  Києві. Відповідно до дослідження, в столиці України,округи, які мають депутатів, в середньому ремонтують вдвічі більше прибудинкових територій у своїх районах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
22 лютого 2024
12:51
16 грудня 2023
16:08
06 грудня 2023
30 жовтня 2023
21 серпня 2023
24 липня 2023
15 травня 2023
04 травня 2023
27 березня 2023