Поділитись:

Міносвіти перевірить, на що використали субвенцію у школах нацменшин

Четвер, 08 листопада 2018, 08:35

Міносвіти промоніторить, як на місцях були використані кошти на обладнання кабінетів української мови у школах з вивченням мов національних меншин – чи були вони витрачені саме на те, що потрібно вчителю для покращення якості викладання.

Про це розповів заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, – повідомляє "Урядовий портал".

На 2018 рік держава виділила 46,8 млн грн субвенції на придбання обладнання для кабінетів української мови у школах з вивченням мов національних меншин. Найбільше коштів направлено в області, де традиційно функціонує найбільше закладів з навчанням мовами національних меншин: Закарпатській (8,7 млн грн), Чернівецькій (8,9 млн грн), Одеській (5,8 млн грн). Кошти пішли на місця ще в квітні, і наразі вони використані лише на 80 %.

«Нас хвилює два питання. По-перше, що в листопаді ще є залишок субвенції, але ми розуміємо, що це пов’язано з низькою управлінською спроможністю певних громад. По-друге, ми переживаємо, щоб нам не просто звітували, що кошти використано, а щоб вони були витрачені саме на те, що потрібно вчителю для покращення якості навчання. І для цього ми здійснюватимемо спеціальний моніторинг. Зокрема, це питання підійматиметься на найближчій нараді з керівниками обласних органів управління освітою 8 листопада», – сказав Павло Хобзей.

Заступник Міністра також повідомив, що наразі вже надруковані та доставлені на місця двомовні термінологічні словники з польської, румунської, угорської та інших мов. Їх загальний наклад становить близько 77 тисяч примірників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Освітньої субвенції не вистачить на зарплати волинським вчителям, – експерт

Надрукувати
мітки:
коментарів