Поділитись:

На Волині поліцейські, освітяни та батьки об'єднаються для протидії булінгу

Середа, 07 листопада 2018, 17:16
На Волині поліцейські, освітяни та батьки об'єднаються для протидії булінгу

Поліція Волині ініціює створення в навчальних закладах області спільних із освітянами та батьками робочих груп із профілактики жорстокості серед дітей.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

В головному управлінні Національної поліції в області відбулася нарада задля протидії проявам жорстокості на насильству серед дітей – булінгу.  На нараді проаналізували шляхи підвищення ефективності превентивної роботи, пов’язаної із захистом прав дитини на здобуття загальної середньої освіти та протидією жорстокості на насильству серед дітей. У ній взяли участь представники управління освіти, науки та молоді, служби у справах дітей Волинської облдержадміністрації, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, головного територіального управління юстиції в області, а також практичні психологи, соціальні педагоги, співробітники ювенальної превенції поліції Волині.

На Волині робочі групи консолідують зусилля співробітників ювенальної превенції, педагогів, психологів, а також батьків у протидії цим проявам.

«До тепер законодавець не відокремлював поняття булінг як окремий вид правопорушення. У жовтні Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект, який визначає, що таке булінг і передбачає адміністративну відповідальність за нього», – повідомив Сергій Козак, заступник начальника ГУНП у Волинській області.

Законодавці планують ввести адміністративну відповідальність за вчинення булінгу та приховування працівниками навчальних закладів випадків знущань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Булінг з дозволу вчителя: у харківській школі учениці не дали торт, бо батьки не здали гроші (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
16 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024