Поділитись:

Волинянин заплатить штраф за фальшиву медичну довідку

Середа, 07 листопада 2018, 17:42

На Волині покарали чоловіка за підроблену медичну довідку.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокурори Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні про вчинення 36-річним мешканцем Іваничівського району пособництва в підробленні медичної довідки та використання такого документа.

На початку травня 2018 року чоловік, не бажаючи особисто проходити медичний огляд, надав ксерокопії свого паспорта та посвідчення водія громадянину, який пообіцяв йому виготовити медичну довідку щодо придатності до керування транспортними засобами, видану начебто Нововолинською центральною міською лікарнею, необхідну для влаштування на роботу водієм на одне з підприємств шахтарського міста.

Невдовзі, отримавши таку довідку, він надав документ голові комісії з профоглядів у лікарні, яка засвідчила, що довідка підроблена, адже на ній був відтиск печатки з її прізвищем, нанесений не її печаткою, та стояв нібито її підпис, який лише віддалено нагадує справжній.

Підтвердили факт підроблення довідки й експерти.

Вироком Нововолинського міського суду чоловіка визнали винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 та ч. 4 ст. 358 КК України, й призначили йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 850 грн.

Матеріали щодо особи, яка виготовила підроблену довідку, виділено в окреме провадження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин "влетів" на мільйон гривень через липові документи

 

Надрукувати
мітки:
коментарів