Поділитись:

Луцьк ризикує залишитися без світла?

Четвер, 08 листопада 2018, 09:35

Через те, що мережі майже вдвічі пережили свій вік, перебої зі світлом у місті частішають.

У приватному обленерго розводять руками і, попри постійне зростання тарифів, бідкаються, що на оновлення електроліній немає коштів. Чи залишаться лучани взагалі без електроенергії, з'ясовували журналісти телеканалу "СфераTV". 

У кав’ярні, що розташована на центральній вулиці міста, працівники щодня остерігаються нових сюрпризів від енергетиків. Бариста Інга розповідає, з частими
вимкненнями світла робота закладу просто зупиняється. А ще часті перебої – це чималі збитки, – додає вона. Подібна ситуація у всіх закладах, що працюють в центрі міста.

Зношений стан мереж і є основною причиною перебоїв електрики, – констатує сумний факт директор з технічних питань ПрАТ «Волиньобленерго» Володимир Перчук.

"Вони відпрацювали свій ресурс положених 25 років, і тепер їм вже 30 а то і за 40. Очікувати від них надійної роботи дуже складно. Тому нажаль вимкнення будуть", – розповідає він. 

До того ж, каже посадовець під час енергофоруму в столиці порушували проблему ремонту та оновлення мереж, однак просвітлення у цьому питанні не видно. 

"Було констатовано факт що загалом по Україні, щоб втримати під контролем мережі, тобто не розвивати, а тільки втримувати, потрібно 22 мільярди гривень, а вклали 3,8 майже 4", – пояснює він. 

Це менш ніж 20% від потрібної суми, яка потрібна, щоб втримати мережі у належному стані. А тому, каже Володимир Перчук, кращої ситуації з електрикою очікувати не варто.

Те що обленерго особливо не переймається заміною чи ремонтом мереж, справа зрозуміла, – каже екс-Луцький міський голова Богдан Шиба. Адже приватнику, наголошує посадовець, головне – заробіток.

Та безвихідних ситуацій не буває, – зазначає він. І міська влада теж може та має можливість модернізувати як мережі, так і трансформатори у кварталах. Адже, розповідає екс-керманич Луцька, чи не на кожній сесії міської ради надаються пільги забудовникам з внесення коштів на розвиток інженерно-транспортної інфраструктури, однак вони чомусь йдуть не за призначенням.

Отож, якщо міські владці не візьмуться за вирішення проблеми негайно, вже незабаром обласний центр Волині може накрити суцільна темрява. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення світла – єдиний вихід, – "Волиньобленерго" про ситуацію із боргом

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024