Поділитись:

На Волині зменшилася кількість безробітних

Четвер, 08 листопада 2018, 11:36

Наприкінці вересня на Волині було зареєстровано 8 тис. безробітних з них 53,5 % – жінки, 31 % – молодь у віці до 35 років.

Кількість безробітних як у міських поселеннях, так і в сільській місцевості за вересень зменшилася відповідно на 3,4 % та 4,1 %, і на кінець місяця становила 4,5 тис. та 3,5 тис. осіб, – повідомляє управління статистики на Волині. 

Рівень зареєстрованого безробіття на кінець вересня становив 1,3 % населення працездатного віку, рік тому – 1,5 %. Зазначений показник був нижчим серед чоловіків в порівнянні з жінками, а також у мешканців сільських населених пунктів порівняно з міськими поселеннями – 1,2 % проти 1,3 % в обох випадках.

Середньооблікова кількість безробітних, які отримували допомогу із безробіття у вересні, становила 6,4 тис. осіб. Середній розмір виплаченої допомоги становив 2 253 грн, що дорівнює 60,5 % законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (3 723 грн).

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), про які повідомили роботодавці державну службу зайнятості, за вересень зменшилась на 475, або на 10,4 %, і на кінець місяця становила 4 073 одиниці.

Навантаження зареєстрованих безробітних на одне вільне робоче місце (вакантну посаду) становило, як і місяць тому, 2 особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські працедавці стурбовані: українці більше до них не їдуть

Надрукувати
мітки:
коментарів