Поділитись:

Інновації у "Луцькводоканалі": за допомогою е-карти вирішуватимуть проблеми

П'ятниця, 09 листопада 2018, 10:31
Інновації у

На підприємстві «Луцькводоканал» реалізується масштабний проект, що дозволить здійснити ревізію усіх мереж водопостачання та водовідведення у Луцьку.

Про це повідомляє прес-служба "Луцькводоканалу". 

Потреба у цьому назріла вже давно. Впровадження такого розрахунково-інформаційного комплексу вже стартувало і триватиме до завершення 2019 року. Цей проект необхідний для налагодження якісної роботи та подальшого розвитку підприємства.

Інновації у

Геоінформаційна система забезпечить ряд ефективних можливостей:

  • дозволить здійснити повну інвентаризацію усіх мереж водопостачання і водовідведення, отримати достовірну і повну інформацію про всі елементи, їх розташування, технічний стан, виконати більш точну прив'язку об'єктів мережі до місцевості;
  • візуально відтворити схеми усіх колодязів/камер;
  • виявити недостатні та надлишкові тиски в системі;
  • знайти перевантажені ділянки мереж, що обмежують пропускну здатність трубопроводів;
  • здійснювати щорічний аналіз, оцінку та поліпшення роботи мереж та об’єктів;
  • спрогнозувати подальший розвиток та обслуговування мереж, їх модернізацію та оновлення;
  • геоінформаційна система дозволить зібрати всі дані в єдиному електронному комплексі, щоденно оновлювати інформацію про елементи мережі, грамотно та ефективно налагодити взаємодію всіх підрозділів підприємства.

Проект реалізується за кошти міського бюджету і є прямою високотехнологічною інвестицією в розвиток КП «Луцькводоканал». Це вагомий вклад у майбутнє і можливість використання сучасних технологій, які дозволять вивести підприємство на абсолютно новий прогресивний рівень.

Інновації у

Інновації у

"Очікуваний економічний ефект від впровадження геоінформаційної системи дозволить підприємству вивільнити мільйони гривень, значно знизити відсоток витрат води в системі та раціонально використовувати енергетичні ресурси, оптимізувати технологічні процеси, що також суттєво знизить витрати підприємства", – зазначає перший заступник директора КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

"Реалізація проекту необхідна для того, щоб спрямувати підприємство в напрямок розвитку, адже геоінформаційна система виведе назовні всі приховані недоліки й проблемні ділянки мереж, дозволить локально усувати їх, впроваджувати енергоефективні заходи, контролювати та управляти якістю питної води, мати зручний онлайн-доступ до усіх даних про мережі, КНС, колодязі, водозабори та очисні споруди в місті. Отримавши усі ці вкрай необхідні і точні дані, зможемо налагодити ефективну роботу підприємства, здійснювати точні розрахунки і планувати подальший розвиток", – додав він. 

З-поміж інших численних переваг нової геоінформаційної системи – можливість економії енергетичних ресурсів із допомогою зменшення надлишкової води, що подається споживачам, визначивши точний розподіл тиску, місць надмірного або недостатнього водопостачання, супутніх втрат тощо. Оперативна обробка аварій водоводів і колекторів дозволить швидко усувати наслідки та відновлювати оптимальну структуру мережі. Система забезпечить можливість контролювати потоки і напрямки питної води, визначати проблемні зони, ввести чіткі розрахунки та планувати подальші кроки, спрямовані на поліпшення послуг. Допоможе нова система і в процесі підвищення енергоефективності підприємства.

Комп’ютерний програмний комплекс геоінформаційної системи КП «Луцькводоканал» працюватиме в режимі реального часу і складатиметься із взаємодіючих підсистем: телекомунікаційної системи SCADA, приладів автоматичного контролю витрат та тиску; геоінформаційного та математичного моделювання гідравлічного стану мережі водопостачання; бази даних абонентів (споживачів) та системи обліку платежів.

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 листопада 2023
28 листопада 2023
05 вересня 2023
20 квітня 2023
18 квітня 2023
25 березня 2023
27 грудня 2022
16:08
26 грудня 2022
06 жовтня 2022
15:51
09 вересня 2022