Поділитись:

Іван КРУЛЬКО: "Фракцію "Батьківщини" у Волиньраді розкололи зовнішні фактори"

П'ятниця, 09 листопада 2018, 12:00

Іван Крулько – близький соратник Юлії Тимошенко, член політичної ради ВО "Батьківщина" та однойменної фракції у Верховній Раді України. Його появи на Волині та у Луцьку, як він сам розповідає, доволі часті, оскільки Крулько закріплений за обласною організацією та слідкує за її роботою.

Під час нашої розмови, нардеп намагався максимально піарити Юлії Володимирівну та проштовхувати "тему" про її ймовірну перемогу у першому раунді президентських виборів. Дещо збивали його ритм запитання про конфлікти в "Батьківщині". В ці моменти, його тон ставав різкішим, проте залишався виваженим. 

Загалом, за 22 хвилини ми обговорили інцидент з Сергієм Притулою, зробили маленький екскурс у минуле і звісно ж, дискутували про президентську кампанію, яка, по суті, вже розпочалася.

– Якщо не помиляюсь, сьогоднішній Ваш візит до Луцька не перший. Яка його мета і чи пов’язано це  якось із майбутніми президентськими виборами?

– Я, як народний депутат і заступник голови партії «Батьківщина», закріплений за волинською партійною організацією. Саме тому часто буваю у Луцьку та області.

Цього разу кілька цілей. Перша –  відкриття «Школи політичного успіху» у Луцьку. Це проект нашої «молодіжки», в рамках якого організовуємо лекції з цікавими людьми, депутатами, громадськими діячами, експертами у різних галузях.

Друга – це місцеві вибори, які  відбудуться 23 грудня в 9 об’єднаних територіальних громадах. Звісно, я планую поспілкуватися з партійним активом щодо готовності до них та проблем, які виникають.

Будемо спілкуватися й про стратегію президентської кампанії.  Маємо найкращий кадровий потенціал, який уже завтра готовий взяти владу в свої руки.

– Усі кажуть, що мають найкращий кадровий потенціал.

– Ну то нехай покажуть! Нехай інші кандидати назвуть 5 людей у своїй команді. Більше не потрібно, бо вони і цього не зроблять.

– Нещодавно волинська «Батьківщина» оскандалилася з Сергієм Притулою. Партія вибачилася за інцидент і пообіцяла провести розслідування. Чи відомі вже якісь результати?

– Певно, тут свою роль зіграв людський фактор: хтось перестарався, бо хотів привернути більше уваги.  Насправді, там  не було сказано, що Сергій Притула щось зробив, як представник «Батьківщини», а була  лише констатація  факту, що він волонтер. Це не сподобалося Сергію - і ми вибачилися, на відміну від інших політиків, які ніколи цього не роблять. Я вважаю, що сьогодні цей інцидент вичерпано. А загалом ми попрацюємо над тим, щоб наші активісти були обережними з інформацією, яку  використовують.

– Що ви думаєте про продовження цього скандалу в контексті того, що мер Ковеля, ваш однопартієць Олег Кіндер репостнув образливий допис у бік Притули. Керівництво партії спілкувалося про це з Олегом Олексійовичем? Можливо його якось покарають?

– Це соціальні мережі і це не тема для серйозної журналістської розмови з вами. На паркані пишуть багато чого, але ж ви не все читаєте? Я – ні.

– Ви, як член політради «Батьківщини», мабуть, були ознайомлені зі скандалом у волинській організації партії. Я маю на увазі конфлікт між Василем Столярем та Олегом Кіндером, внаслідок якого 9 членів фракції з Волиньради виключили з партії. У керівництва були наміри відкликати цих депутатів?

– Фракцію «Батьківщини» у Волиньраді розкололи і зробили це, в тому числі, завдяки наявності зовнішніх факторів. Якби у партії були законодавчі можливості відкликати депутатів, які зрадили принципам, з якими вони йшли на вибори під прапорами нашої політичної сили, то ми б це зробили. Оскільки такої змоги нема, то ми зможемо це вирішити лише на наступних виборах, коли формуватимемо наші списки до органів місцевого самоврядування.

Проте, я вважаю, що «Батьківщина» на Волині стала тільки сильнішою. У нас змінилося керівництво в області. Їхня робота мені імпонує.

– Наскільки зараз злагоджено та ефективно працює обласний та місцеві осередки Батьківщини на Волині?

– Робота ведеться. Нам є куди рухатися. Ніколи немає меж досконалості.

– На який рівень підтримки Тимошенко  розраховуєте у Волинській області?

– За соціологічними опитуваннями, Юлія Тимошенко перемагає в усіх областях України, у тому числі на Волині. Наш рейтинг у області – на рівні загальноукраїнського.

– Хто очолить виборчий штаб Тимошенко на Волині?

 – Наразі Валерій Бондарук (очільник обласної організації «Батьківщини») та Андрій Козюра (очільник луцького осередку) відіграють ключову роль у підготовці штабу до виборів.

– Особисто ви кого бачите основним конкурентом Юлії Тимошенко у президентській гонці?

– Діючого Президента України Петра Порошенка. І він бачить її своєю головною опоненткою. Його команда всі сили спрямовує на боротьбу проти Юлії Володимирівни, щоб завадити нам нормально працювати.

 – Хто кращий: Гриценко чи Порошенко? Якщо вони вийдуть у другий тур, за кого віддасте свій голос?

– Це нереально. Бо у другий тур 100% виходить Юлія Тимошенко. Більше того, вона має всі шанси перемогти у першому турі і ми на це налаштовані.

Сьогодні всі опитування дають нам оптимістичні прогнози. А от діючий президент … Це вже питання! Пригадайте, як Ющенко набрав цілих 5 %. Тому, якщо і є інтрига, то лише з виходом Порошенка у 2-й тур президентських виборів.

– Коли була Революція Гідності, то Порошенко також стартував з 1,5% і ніхто не міг уявити, що таке можливо і  що він буде президентом.

– Таке трапляється, коли революцію роблять романтики, а її результатами користуються інші, які мають не романтичні плани. Зараз маємо шанс змінити ситуацію еволюційним шляхом, шляхом виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

ЄГОР СОБОЛЄВ: "МИ МАЄМО ПРОГОЛОСУВАТИ СВОЇМИ ГРИВНЯМИ ПРОТИ ТОП-КОРУПЦІЇ"

Дмитро ДОБРОДОМОВ: "Банкова та "УКРОП" не готові до виборів мера у Луцьку"

Ілля КИВА: "Я кулею був, кулею і залишуся"

Андрій САДОВИЙ: "Львів не має багато такого, що є в Луцьку"

Тетяна ОСТРІКОВА: "Волинь – складна область, у якій керують клани"

Надрукувати
мітки:
коментарів