Поділитись:

Навчання дітей не з Луцька у ДНЗ та школах хочуть зробити платним

П'ятниця, 09 листопада 2018, 12:30

У Луцькій міській раді підготували проект рішення про встановлення плати за надання освітніх послуг для дітей, які не зареєстровані у Луцьку.

Питання пропонується включити до проекту порядку денного чергової сесії міської ради.

Пропонується встановити плату за надання освітніх послуг в закладах дошкільної, загальної середньої освіти комунальної форми власності для батьків, діти яких не зареєстровані в місті Луцьку.

Проектом рішення пропонується закладам дошкільної, загальної середньої освіти комунальної форми власності при укладанні з батьками договорів про надання освітніх послуг використовувати примірну форму договору про надання освітніх послуг. Про яку саме суму йде мова у проекті договору не вказано.

"Відповідно до ст. 93 Бюджетного Кодексу України, в рамках децентралізації та прийняття Закону України «Про освіту»  виникла необхідність врегулювати питання територіальної доступності повної загальної середньої освіти та вирішення проблеми існуючих черг на зарахування дітей у заклади дошкільної освіти міста.

У статті 13 Закону України «Про освіту» визначено, що кожна  особа має право здобувати початкову та базову середню освіту в закладі освіти, що найбільш доступний та наближений до місця проживання особи. У закладах загальної середньої освіти комунальної форми власності навчається близько 2500 дітей з прилеглих територіальних громад, у закладах дошкільної освіти – 490", - йдеться у пояснювальній записці до проекту.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Педагогам доплатять за заняття з особливими дітьми

Надрукувати
мітки:
коментарів