Поділитись:

В УПЦ "Московського" патріархату хочуть зустрічі з Порошенком

П'ятниця, 09 листопада 2018, 13:17
В УПЦ

Єпископи Української православної церкви "Московського" патріархату планують 13 листопада провести зустріч з Президентом України Петром Порошенком.

Це Українській правді підтвердив митрополит УПЦ МП Олександр (Драбинко), посилаючись на повідомлення канцелярії Київської митрополії.

В анонсі вказано, що зустріч має відбутися в актовій залі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у вівторок о 14:00.

"Участь всіх єпархіальних і  вікарних архієреїв Української православної церкви є обов’язковою", – йдеться в оголошенні.

Водночас митрополит Олександр не зміг підтвердити, чи буде присутній на зустрічі митрополит Онуфрій.

Інформацію відмовилися коментувати в канцелярії Київської митрополії. В Адміністрації Президента теж наразі не змогли офіційно підтвердити чи спростувати зустріч.  

В УПЦ

Нагадаємо: нещодавно митрополит Онуфрій приїжджав до ЛуцькаПід час урочистого богослужіння з нагоди престольного свята у кафедральному соборі Всіх Святих землі Волинської він заявив, що віряни повинні "шукати свій особистий Томос", адже "інші Томоси цікавити не повинні".

Як повідомляли раніше: 11 жовтня Синод Вселенського патріархату схвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Після рішення Синоду Вселенського патріархату щодо надання Томосу про автокефалію буде скликано у Києві Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, та обере її предстоятеля.

Згодом Російська православна церква заявила, що розриває зв′язки із Константинополем. Однак Архієпископія православних російських церков у Західній Європі (екзархат Вселенського патріархату) заявила, що Константинополь не припиняв спілкування з Московським патріархатом. 

Також у "Московському" патріархаті пояснили, за яких умов можуть відспівати "розкольника". 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17 квітня 2024
09 березня 2024
20:10
13 лютого 2024
31 січня 2024
19:45
26 січня 2024
12 січня 2024
13:23
05 січня 2024
16 грудня 2023
01 грудня 2023