Поділитись:

Котельня і мирова угода з "Тепеленом" – це одні й ті самі люди, - директор "Луцьктепла"

Неділя, 11 листопада 2018, 08:30

Остання ситуація з оплатою боргу за котельню на Карбишева (на погашення якого міська рада нещодавно дала три мільйони гривень, – К.) та укладення мирової угоди з ТзОВ «Тепелен» (відповідно до якої міська рада має виплачувати протягом трьох років суму боргу в 23 мільйони гривень, – К.),  – речі взаємопов’язані.

Очевидно, що оренда котельні і мирова угода – це одні й ті самі люди. Про це розповіла в коментарі ІА "Конкурент" директор ДКП "Луцьктепло" Валентина Малютіна.

Із її слів, оренда котельні – це такий спосіб впливу «Тепелен» на «Луцьктепло». Нині сума боргу за оренду котельні виплачена, втім договір оренди невдовзі закінчиться і наступним постає питання, чи продовжать оренду. 

«Взаємопов’язаних речей не було в тому плані, щоб десь було в одному листі написано, що це (котельня і мирова , – К.) одне й те саме. Однак  попередження від «Теплоенергоцентру», що вони мають намір припинити дію договору оренди, і нагадування про несплату за оренду надходили як нам, так і на міську раду, бо вони поручителі за цими платежами. У них (власників котельні, – К.) є можливість розірвання і витребування майна з оренди, якщо ми прострочили більше трьох місяців плати за оренду, і вони цим скористалися», – сказала Валентина Малютіна.

Щодо мирової угоди, текст якої затвердили на засіданні останньої сесії Луцькради, то директор «Луцьктепла» зазначила, що вони говорили з «Тепеленом» про укладення мирової влітку, але коли вперше винесли її на голосування сесії, то тоді зняли з розгляду з незрозумілих причин.

Однак коли почалися проблеми щодо оплати оренди котельні на Карбишева, то зі сторони міської ради надійшла пропозиція на «Луцьктепло» готувати текст мирової угоди на засідання сесії.

 «Ми мусимо те робити, бо інших варіантів постачання тепла в ту частину міста немає, крім цієї котельні. Однак ми розглядаємо інші варіанти і, можливо,  через років три матимемо інший варіант, окрім цієї котельні», – зазначила Валентина Малютіна.

Нині підприємство в активному пошуку грантів, коштів іноземних інвесторів, аби наступного міжопалювального сезону можна було продовжити роботи із осучаснення насосів, пальників, диспетчеризації та іншого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 лютого 2024
24 грудня 2023
13:56
11 грудня 2023
09:00
17 листопада 2023
09:00
11 листопада 2023
10 листопада 2023
10:30
01 листопада 2023
31 жовтня 2023
21:15
06 жовтня 2023
11 вересня 2023