Поділитись:

ТОП-5 звичок, які руйнують мозок

Субота, 10 листопада 2018, 01:24
ТОП-5 звичок, які руйнують мозок

Де б ми не знаходилися, нам потрібен порядок, так і в мозку повинен бути лад. Виявляється, ми щодня не просто створюємо безлад у своїй голові, а й руйнуємо себе. 

Про це розповідає 2+2

  • Недосипання

Для оптимальної діяльності мозку необхідно висипатися. 1-2 години недосипання негативно впливають на продуктивність мозку. Сон повинен бути регулярним і в достатній кількості (7-8 годин на добу). Це важливо як для нашого тіла, так і для розуму. Недосипання діє на організм як 1-2 порції алкоголю, людина втрачає пильність, внаслідок чого можливі аварії, ДТП, травми на підприємствах. Через недосипання людина не справляється зі стресами, в результаті чого розвивається депресія. І що не менш важливо, недосипання сприяє швидкому старінню організму. Часто недосипання люди компенсують нездоровою їжею та напоями, що призводить до зайвої ваги.

ТОП-5 звичок, які руйнують мозок

  • Відмова від сніданку

Люди, які не снідають, мають низький рівень глюкози в крові, що веде до зниження активності головного мозку.

ТОП-5 звичок, які руйнують мозок

  • Стрес

Стрес знижує пам'ять, особливо короткочасну. Перебуваючи в стресі, люди втрачають здатність робити правильний вибір. Стреси приводять до депресії. У стані депресії люди не здатні ясно, чітко мислити, тверезо оцінювати ситуацію, вони все бачать в темних тонах, не можуть зосередитися.

ТОП-5 звичок, які руйнують мозок

  • Куріння

Сигарети шкодять мозкової діяльності і вбивають клітини головного мозку. А останні дослідження і зовсім показують, що куріння може бути однією з причин хвороби Альцгеймера.

ТОП-5 звичок, які руйнують мозок

  • Алкоголь, наркотики

У результаті вживання цих речовин не тільки з'являється цироз печінки та інші супутні захворювання, але і змінюється кора головного мозку. Якщо пошкоджуються лобні долі, зменшується кількість сірої речовини, хворий мозок не може продукувати і здійснювати складні програми поведінки. Людина не здатна розрізняти правильне і неправильне, добре і зле, немає стійких намірів. Якщо людина систематично отруює свій мозок алкоголем чи наркотиками приходить повна деградація його особистості.

ТОП-5 звичок, які руйнують мозок

  • Мовчання

Розмова теж є видом стимуляції головного мозку. Розмовляючи, ти запам'ятовуєш факти і часто вчиш нові слова і вирази, тим самим тренуючи свій мозок і налаштовуючи його на постійну активність.

ТОП-5 звичок, які руйнують мозок

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗОК ЛЮДИНИ ЗАПРОГРАМОВАНИЙ НА ЛІНЬ, – ВЧЕНІ

Надрукувати
мітки:
коментарів