Поділитись:

На Волині платники податків можуть отримати безплатну консультацію юриста

Понеділок, 12 листопада 2018, 09:38
На Волині платники податків можуть отримати безплатну консультацію юриста

Кожен платник податків може скористатися своїм правом на безоплатну правову допомогу в органах ДФС у Волинській області.

Зокрема, консультації і роз’яснення юристів територіальних органів ДФС у Волинській області щодо застосування норм чинного законодавства у сфері оподаткування можна отримати щовівторка з 14:00 до 18:00. Саме в цей час у громадській приймальні ГУ ДФС у Волинській області за адресою м. Луцьк, Київський майдан, 4 здійснює особистий прийом начальник юридичного управління ГУ ДФС в області та його фахівці, – повідомляє прес-служба відомства. 

Щоб скористатися своїм правом на безоплатну правовому допомогу варто записатися на особистий прийом.

У випадку неоднозначного трактування законодавчих норм, громадянин чи суб’єкт господарювання має ефективний та дієвий спосіб отримати індивідуальну податкову консультацію відповідно до ст.. 52 Податковог кодексу України. Варто врахувати, що отримана від органів ДФС консультація
має індивідуальний характер, тобто нею може користатися лише той платник, якому вона надана.

До слова, в першому півріччі 2018 року до територіальних фіскальних органів України надійшло понад 500 запитів про надання індивідуальних податкових консультацій. Це у 3,3 рази більше проти аналогічного періоду 2017 року.

У межах компетенції за період з 01.01.2018 по 30.09.2018 Головним управлінням ДФС у Волинській області платникам податків надано 39
індивідуальних податкових консультацій.

Нагадаємо, що задля підвищення рівня обізнаності громадян з їхніми правами та обов’язкам в Україні щорічно проводиться Всеукраїнський тиждень права. Окрім більш активного інформування платників податків про гарантії дотримання прав і свобод, громадянам пропонуються безоплатні правові консультації.

Довідково:

Щороку, відповідно до Указу Президента України в тиждень, в який випадає 10 грудня – День прав людини, проводиться Всеукраїнський тиждень права. Саме 10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН проголосила Загальну декларацію прав людини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині сплатили на третину більше податку на прибуток

Надрукувати
мітки:
коментарів