Поділитись:

Волиняни сплатили податку на нерухомість вдвічі більше, ніж торік

Понеділок, 12 листопада 2018, 10:45
Волиняни сплатили податку на нерухомість вдвічі більше, ніж торік

Власники нерухомого майна, що підлягає оподаткуванню, у січні-жовтні 2018 року поповнили місцеві бюджети Волині на 63,5 мільйона гривень.

Це на 58,7 відсотка більше проти аналогічного періоду торік, – про це повідомляє ГУ ДФС у Волинській області. 

«Фінансовий ресурс, який власники нерухомості спрямовують до місцевого бюджету, – це кошти для вирішення соціально-економічних питань громади, на території якої розміщено нерухоме майно. Власне в європейських країнах саме майнові податки, зокрема податок на нерухоме майно, часто – найвагоміше джерело доходів місцевих бюджетів. Запроваджуючи оподаткування вартісного майна у нашій країні, законодавець передбачив додаткові кошти саме місцевому самоврядуванню», – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів наголосила, що саме надходження від оподаткування майна належить до додаткових чинників, що спонукатимуть органи місцевої влади створювати умови для діяльності легального бізнесу, оскільки платниками майнових податків визначено як юридичних, так і фізичних осіб.

«Майнові податки фахівці ДФС адмініструють лише кілька років. Алгоритм роботи з платниками – фізичними та юридичними особами, детально виписаний законодавчо. Зі свого боку, фахівці ДФС напрацювали механізми комунікації з органами влади та платниками майнових податків з тим, щоб процес їх адміністрування був якісним. Ефект нашої роботи у цьому напрямку – суттєвий ріст надходжень», – підкреслила Світлана Савчук.

Разом з тим, в ГУ ДФС у Волинській області нагадують, що з 2 липня змінено реквізити усіх рахунків для перерахування податків та зборів до державного та місцевих бюджетів.

Рахунки для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів у 2018 році, які відкриті за МФО 803014 (ГУ ДКСУ у Волинській області), закриті 11.09.2018. Кошти, які сплачені платниками після 11.09.2018 на рахунки за МФО803014, повернені до установ банків органами держказначейства як нез’ясовані надходження.

У зв’язку з цим зарахування платежів здійснюватиметься виключно на рахунки, відкриті на балансі Державної казначейської служби України (МФО 899998), які діють з 01.07.2018. З оновленими рахунками можна ознайомитися на суб-сайті територіальних органів ДФС у Волинській області, розділ «Бюджетні рахунки» (http://vl.sfs.gov.ua/byudjetni-rahunki/).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині платники податків можуть отримати безплатну консультацію юриста

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024