Поділитись:

Чи забезпечені волинські школярі підручниками

Вівторок, 13 листопада 2018, 08:45

Нова українська школа не стільки ефективніша, як дорожча. Батьки бідкаються, адже мусять купувати своїм дітям не лише канцелярське приладдя, а й навчальні посібники. На тлі проблеми журналісти Сфери.TV вирішили поцікавитися забезпеченістю шкіл навчальними підручниками.

Проблема забезпечення школярів навчальними матеріалами завжди була предметом гострих обговорень серед батьків. Для одних купити підручник для дитини ніби й не проблема, інші ж вважають, що за це повністю має відповідати держава, мовляв, благодійних внесків у школі вдосталь, має ж щось бути безплатним.

Мама першокласниці з Луцька Ольга розповідає, що підручниками діти забезпечені, але чимала сума йде на придбання додаткових матеріалів, зошитів прописів і таке інше. Відмовитися не варіант, адже для дитини хочеться лише кращого.

Директор луцького ліцею №3 Віктор Савчук розповідає, що такої проблеми, як брак підручників, загалом немає. Проте інколи бракує примірників з певних причин та купувати книги, мовляв, ніхто нікого не змушує, адже це сфера відповідальності держави. До того ж освітні реформи не можуть замінити основ різних дисциплін, тому оновлювати підручники з року в рік немає потреби.

Очільниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна розповідає, що підручники все ж випускають і розвозять у школи. Проте буває, що технічні причини перешкоджають їх своєчасній доставці . Часто затримка зумовлена суперечками щодо змісту, бо ж єдиний варіант вдається затвердити не відразу.

Щодо популярних оксфордських підручників з англійської, то це питання, каже, до вчителів. Міністерство освіти випустило основний підручник, коли ж хтось вважає, що його зміст не відповідає вимогам програми – то це, мовляв, особиста справа кожного. Інша ситуація – у 10 класах, де діти дійсно змушені користуватися електронними посібниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримка за виробниками, – губернатор Волині про обладнання для шкіл

Надрукувати
мітки:
коментарів