Поділитись:

На Волині пропонують посилити покарання за "відкос" від армії

Вівторок, 13 листопада 2018, 13:05

Як зазначає військовий комісар Волинського обласного військового комісаріату Роман Кулик, упродовж двох наступних тижнів від Волині мають призвати 180 молодих людей. Це ж – досить потужний для області показник.

Що стосується ухилення від призову, то, на його переконання, проблему слід розглядати у кількох площинах, – йдеться на сторінці Волинської ОДА у Facebook. 

Зі слів Романа Кулика, передусім варто посилити покарання за ухилення від служби. Адже попри те, що законом передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність призовника у разі його неприбуття в зазначений час і місце після отримання повістки або неповідомлення комісаріату про зміну місця проживання, зокрема ст. 335 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на термін до трьох років, на практиці застосовувати її почали порівняно нещодавно. Нині ж на Волині заведені 29 кримінальних справ на тих чоловіків, котрі категорично відмовилися йти на строкову службу до армії. Є й ті, кого засудили за цією статтею.

Ще одна проблема – виїзд за кордон молодих людей призовного віку.

"Я не маю права обмежувати людей у їхньому прагненні до ліпшого життя, але усі ми маємо обов’язок перед державою, – підкреслює Роман Кулик, маючи на увазі ст. 65 Конституції України. – Завжди чоловіки намагаються нагадати про права, але чомусь забувають про свій обов’язок захищати Батьківщину, яка потім буде платити їм пенсію та інші виплати. Крім того, саме держава утримуватиме тут їхніх батьків, від яких вони поїхали добувати кращої долі". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів