Поділитись:

Скандал на Волині: діти не ходять у школу через булінг з боку директорки

Вівторок, 13 листопада 2018, 14:00

фото ілюстративне

У селі Озеро Ківерцівського району – шкільний скандал.

Тут із 137-ми дітей школу відвідує 14. Решту не пускають батьки на знак протесту проти директорки навчального закладу, – йдеться у сюжеті 12 каналу. 

У червні громадськість сколихнуло повідомлення, що Світлана Степанюк змусила учня переписати іспит з математики, хоча це заборонено. Розповідають батьки й про інші зловживання директорки службовим становищем, зокрема булінг.

Представники районної влади кажуть, що хотіли звільнити директорку, але з червня не могли цього зробити. Спершу вона була у відпустці, а потім пішла на лікарняний. Нині керівниця навчального закладу поїхала на курси підвищення кваліфікації. 

Василь Грибук, начальник відділу освіти Ківерцівської РДА, розповів, що в грудні 2017 року був виданий загальний наказ на всіх педагогічних працівників, зокрема й на директорський корпус, щодо проходження курсів підвищення кваліфікації. 

"Я не мав права порушити тепер її права як вчителя", – зазначив він. 

Відповідно до нового закону про освіту, призначати і звільняти керівників навчальних закладів нині мають повноваження органи місцевого самоврядування, а не відділи освіти. Проте чинним є і закон про середню освіту – у ньому все навпаки. Через цю правову колізію ніхто з районних посадовців не хоче брати на себе відповідальність за звільнення директорки. 

"Звільнення керівників шкіл, тих, які призначені раніше, проводить відділ освіти", – запевнила в.о. голови Ківерцівської райради Тамара Чигрин. 

У відділі освіти навпаки стверджують, що такі повноваження вже передали в районну раду. 

Також в районі вже є два випадки, коли суд поновив на посаді звільнених працівників. Тепер ті, хто звільняв, виплачують зарплату поновленим вчителям із власної кишені. Ще одна деталь – чоловік Світлани Степанюк – депутат райради. 

Надрукувати
мітки:
коментарів