Поділитись:

Екс-керівник єпархії на Волині єдиний не підписав постанову Собору УПЦ (МП), – ЗМІ

Середа, 14 листопада 2018, 09:37

Екстрений Собор Української православної церкви так званого Московського патріархату назвав недійсними і неканонічними рішення Синоду Вселенського патріархату у визнанні предстоятеля УПЦ КП Філарета і Української автокефальної православної церкви Макарія канонічними єпископами, а також відмовився приєднуватися до єдиної церкви, оскільки вважає, що автокефалія Україні не потрібна.

Митрополит Вінницький і Барський Симеон – єдиний з 83 учасників Собору Української православної церкви "Московського" патріархату не підписав постанову Синоду. Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

Митрополит Симеон єдиний не поставили під цією постановою свій підпис, незважаючи на тиск, який, як вдалося з'ясувати, на нього чинили інші ієрархи. Сам митрополит своє рішення пояснив тим, що він не згоден з розривом євхаристійного спілкування з Константинополем.

Нагадаємо: через проведення Собору в Києво-Печерській Лаврі була зірвано зустріч Президента України Петра Порошенка з ієрархами УПЦ "МП" в Українському домі. Священнослужителі пояснили свій демарш небажання зустрічатися з главою держави на нецерковній території. Згодом повідомили, що закрита зустріч з Петром Порошенко все ж відбулася. 

До слова, представники українського політикуму обговорюють кандидатуру митрополита Симеона на керівника Української православної церкви після отримання автокефалії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів