Поділитись:

Жодних проблем, – міграційна служба про ID-картки і президентські вибори

Середа, 14 листопада 2018, 10:01

Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук повідомила, що Закон України «Про вибори Президента України» не враховує існування ID-картки, тому для її власників буде неможливо забезпечити деякі передбачені законодавством процедури.

Однак Державна міграційна служба України наголошує на тому, що паспорт громадянина України у формі ID-карти є документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Цей документ є підставою для отримання виборчого бюлетеня на виборчих дільницях та надає право голосу на виборах Президента України особам, яким на день виборів виповнилося 18 років. Відтак власники ID-карт жодним чином не можуть бути обмежені в праві голосу на майбутніх виборах Президента України. При цьому нова ID-картка, до завершення паспортної реформи, використовується в Україні нарівні з попереднім зразком паспорта громадянина України у формі книжечки (зразка 1994 року), що видавався громадянам раніше, – зазначили на офіційній сторінці відомства. 

Водночас зазначена головою ЦВК інформація стосується здебільшого кандидатів на пост Президента України, оскільки ЦВК реєструє зазначених осіб за умови отримання вичерпного переліку документів, серед яких – ксерокопії першої та другої сторінок паспорта громадянина України та сторінок, де зазначаються відомості про його місце проживання.

Нагадаємо, що використання ID-картки, запровадженої у січні 2016 року на зміну паперового паспорта громадянина Україні зразка 1994 року, є черговим кроком української держави у напрямі євроінтеграції та розвитку електронного урядування в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів