Поділитись:

На українських трасах хочуть змінити ширину смуг

Четвер, 15 листопада 2018, 08:21

Зараз на трасах передбачається єдина ширина смуг руху 3,75 м та зупинкова смуга у 2,5 м, що є небезпечною шириною для зупинки, наприклад, вантажного автомобіля.

Про це заявили в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Тому при будівництві трас у Мінрегіоні планують передбачити обов’язкове звуження крайньої лівої смуги для швидкісного руху легкового транспорту та розширення зупинкової смуги. У відомстві переконані, що це унеможливить перевищення дозволеної швидкості на дорогах та сприятиме підвищенню безпеки руху.

Відповідно до запропонованих змін, ширину крайньої лівої смуги для швидкісного руху легкового транспорту пропонується звузити з 3,75 м до 3,5 м. Крім того, за рахунок оптимізованої лівої смуги на дорогах 1 і 2 категорій планується робити зупинкову смугу шириною не 2,5 м, а 3 м.

«Влаштування більш безпечних зупинкових смуг сприятиме уникненню можливих зіткнень при зупинках на трасах», – зазначив міністр Лев Парцхаладзе.

Згідно з проектом ДБН, такі норми мають стати обов’язковими при новому будівництві швидкісних трас та робитися за можливістю при проведенні реконструкції доріг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть позбутися лівих поворотів на швидкісних трасах

Надрукувати
мітки:
коментарів