Поділитись:

У волинянина виявили гостре інфекційне захворювання, яке може бути смертельним

Середа, 14 листопада 2018, 22:28

У волинянина підтвердили діагноз – лептоспіроз. Це гостре інфекційне захворювання, яке вражає нирки, печінку та м’язи і може бути смертельним.

Про це Суспільному розповів завідувач відділення організації епідеміологічних досліджень Волинського лабораторного центру Олександр Гнатюк.

Медик каже: чоловік рибалив на одній з водойм Луцького району, через декілька днів відчув себе зле і звернувся до лікарів.

"Джерелом цієї інфекції є хворі тварини, в основному, гризуни. Протягом останніх років інфікованість гризунів становить в межах 15% щорічно. А передають вони збудник сечею, забруднюючи воду, продукти харчування. Так і в цьому випадку: в Луцькому районі, після проведеного відпочинку, на 4 добу хворий скаржився на підвищення температури тіла до 39, значну втомлюваність і характерні болі в м'язах. Проведені лабораторні досліження підтвердили – лептоспіроз", – розповів лікар.

Нині волинянин перебуває на лікуванні в обласній інфекційній лікарні. Зі слів заступника головного лікаря медзакладу Любові Серби, лікарі оцінюють його стан як середньої важкості, в останні дні він почувається ліпше.

За словами епідеміолога лабораторного центру Олександра Гнатюка, за три останні роки на Волині лептоспірозом захворіло десятеро людей, один хворий помер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який грип загрожує волинянам і чим проти нього вакцинуватися

Надрукувати
мітки:
коментарів