Поділитись:

Думали, що діабетична кома: волинянка померла від чадного газу

Четвер, 15 листопада 2018, 18:53
Думали, що діабетична кома: волинянка померла від чадного газу

На Волині три бригади екстреної медичної допомоги ліквідовували наслідки отруєння чадним газом.

Про це повідомляється на сторінці Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у мережі Facebook.

Вчора, 14 листопада, диспетчери отримали виклик з приводу діабетичної коми у 43-річної жінки.

Через 9 хвилин фельдшерська бригада ЕМД прибула на місце виклику. На цей момент до потерпілої також викликали фельдшера місцевого ФАПу.

Оглянувши жінку, медики констатували клінічну смерть і розпочали реанімаційні заходи. Проте раптом вони відчули погіршення самопочуття: з’явилася нудота, блювота, запоморочення, тремор ніг. Не зважаючи на це, медики продовжували реанімувати жінку.

Раптом син хворої, який знаходився поряд, втратив свідомість. Стало зрозуміло, що причина – чадний газ. Оскільки в будинку були й інші члени родини, аби усіх вивести з приміщення, довелося кликати на допомогу сусідів.Тим часом із найближчих пунктів базувань виїхали ще дві бригади ЕМД.

Усім потерпілим на місці виклику надали медичну допомогу. Двоє потерпілих від госпіталізації відмовилися, двох доправили до медичного закладу і госпіталізували у реанімаційне відділення, одна потерпіла померла.

Медики нагадують: чадний газ підступний та смертельно небезпечний, він не має запаху, безбарвний – його неможливо відчути. Утворюється він внаслідок неповного згоряння палива в опалюваних приладах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині 5 осіб отруїлися чадним газом

Надрукувати
мітки:
коментарів