Поділитись:

65% учнів профтехучилищ хочуть працювати за фахом

П'ятниця, 16 листопада 2018, 11:33

Більшість учнів закладів професійної освіти зазначають, що після завершення навчання планують працювати за фахом.

Про це свідчать попередні результати онлайн-опитування, що проводиться закладами професійної освіти, – повідомляє Освіта.ua.

У директораті професійної освіти МОН підкреслюють, що плани про працевлаштування за фахом мають майже 65 % респондентів.

Також попередні результати опитування показують, що більшість учнів самостійно обрали заклад, у якому навчаються, а під час вибору професії найбільший вплив на них мало власне уявлення про роботу за фахом або думка батьків чи родичів.

Відповідаючи на запитання, що саме учнів приваблює в обраній професії, майже половина респондентів вказали, що їм подобається конкретний фах (49,9 %), інших привабила висока заробітна плата (28 %) або цікаве коло спілкування (20,7 %).

У Міністерстві освіти зазначають, що після завершення опитування фахівці профільного директорату відомства проведуть докладний аналіз анкет. Планується, що документ міститиме прогнози для фінансового, змістового та управлінського реформування напряму.

Окрім того, аналітичні результати будуть надіслані адміністраціям закладів, учні яких виявили бажання пройти анкетування.

Анкетування триватиме до 30 листопада 2018 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голод на робітничі кадри зростає, – Лілія Гриневич

Надрукувати
мітки:
коментарів