Поділитись:

Подружжя замучило до смерті понад півсотні котів та собак (відео)

П'ятниця, 16 листопада 2018, 12:10

На Київщині подружжя замучило до смерті понад півсотні тварин.Котів та собак вони викрадали або під виглядом тимчасового притулку брали на догляд і перепродавали.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Приголомшливі кадри: перші хвилини, як волонтери змогли прорватися в душогубку. Десятки заморених голодом цуценят, котенят та дорослих тварин. Кого ще вдається врятувати, волонтери везуть до ветеринарів.

Жорстокість дорослих першими зняли діти. Господарі, які орендували цей будинок у селі, за платню попросили їх прибрати в хаті, а самі поїхали у справах. Сніжана каже, що не через цікавість пішли до інших приміщень, а через страшний сморід.

"У плиті було сім штук. Всередині, ось тут", – показує піч дівчинка, там досі лежить одне маленьке тільце. 

Відзняте жахіття діти показали дорослим, а ті викликали захисників тварин і поліцію. За збігом обставин, зоозахисниця Світлана, яка поспішила на виклик, саме тут знайшла і своє цуценя, яке в неї викрали два тижні тому.

"Вони доводили до такого жалюгідного стану тварин, виставляли потім фото і просили, як волонтери, гроші на лікування тварин, але ніхто не лікував", – розповіла вона. 

Подружжя під різними іменами, прикидаючись то волонтерами, то захисниками тварин, ввело в оману вже не одного господаря і не в одному селі. Коли винаймали хату в Олени Леонідівни, вони назвалися доглядачами тварин багатих господарів – мовляв, ті їдуть за кордон відпочивати, а вони доглядають. Жінка каже, що її в хату не пускали, а після відзнятого дитиною проривалися туди з боєм.

"Оце в цьому сараї лежали трупи, як оце лежить каміння. Отакі собачата, їх брали вчора на експертизу, тут були ветеринари, і сьогодні вони мені передзвонили і сказали, що цих всіх собачат провалені голови. Їх били чи добивали", – каже вона. 

Загалом нарахували 50 штук. Що далі йшли двором, то більше з’ясовували жахіть. Так звані доглядачі за тваринами, коли зрозуміли, що їх розкрили, намагалися швиденько сховати докази свого хазяйнування – на задньому подвір’ї вони влаштували справжню братську могилу і спалювали змучених котів та собак. 

Поліція поки що не змогла затримати нелюдів – такий закон. Їх лише опитали, а тепер готують подання до суду.

"Це жорстоке поводження з тваринами. Санкція передбачає до восьми років позбавлення волі", – розповіла представник НПУ на Київщині.

Селяни та волонтери встигли врятувати 19 тварин, наразі всі під наглядом ветеринарів. Зоозахисники просять відгукнутися й інших свідків цих господарників, адже за рік подружжя засвітилося щонайменше в трьох селах Київської області. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
13:15
21 березня 2024
12 березня 2024
12:22
11 березня 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024
19 лютого 2024
15 лютого 2024
14 лютого 2024
08:30
13 лютого 2024