Поділитись:

Компанія Ахметова скоротила закупку волинського вугілля

Середа, 13 квітня 2016, 17:25
Компанія Ахметова скоротила закупку волинського вугілля

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України заявило про порушення компанією "ДТЕК" домовленостей щодо купівлі вугілля із шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну.

Мова йде про постачання вугільної продукції марки "Г" на станції генерації ПАТ "ДТЕК Західенерго" зафіксоване Протокольним рішенням ще у жовтні 2015 року. Про це повідомляє прес-служба відомства.

З 11 квітня 2016 року без попереднього офіційного повідомлення компанія ДТЕК (ТЕС ПАТ "ДТЕК Західенерго") суттєво зменшила приймання вагонів з вугіллям, видобутим на державних шахтах регіону. Замість 3000 тонн обсяг приймання становить близько 800-900 тонн на добу.

Наразі зменшення обсягів відвантаження має наслідком швидке накопичення вугілля на складах підприємств та може призвести до відсутності коштів на виплату зарплати. Ситуація може також спричинити зменшення подальшого видобутку вугілля на шахтах держпідприємств. Це матиме додаткові негативні фінансові наслідки та може збільшити збитки цих підприємств у майбутньому.

Загалом на підприємствах Львівсько-Волинського басейну працюють близько 11 тисяч гірників.

Надрукувати
мітки:
коментарів