Поділитись:

Які автомобілі купували українці цьогоріч: ТОП-20

П'ятниця, 16 листопада 2018, 18:50

За десять місяців 2018 року українці придбали близько 65 тис. нових іномарок, що на 1,3 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Журнал "Новое время" склав рейтинг найпопулярніших автомобілів, які купували в Україні.

Трійка лідерів серед брендів майже традиційна: на першому місці – Toyota з результатом 8,1 тис., далі йде Renault – 7 тис., а бронза у Volkswagen – 5,4 тис.

Останній бренд наростив обсяги помітніше двох інших: за десять місяців – на 12,4 %. Таке зростання пояснюється тим, що дилери активно везли в країну так звані дизельгейтні машини з інших ринків за зниженими цінами.

Так, через скандали з підробкою показників викидів дизельних машин концерн VAG, що виробляє VW, Audi, Skoda, Seat і автомобілі ряду інших брендів, потрапив в Європі і деяких інших країнах під санкції.

Тому він змушений був шукати нові ринки збуту для своїх вже випущених машин з двигунами на важкому паливі. Одним з них стала Україна.

Продажі Golf – найпопулярнішої моделі VW в Європі і не дуже ходовий в Україні - зросли в країні майже вдвічі. А популярність VW Polo підскочила відразу на 56,7 %. 

 

Аналогічна ситуація і з Audi А3, яку в цьому році в країні пропонували зі значними знижками. Таким чином, і сам бренд Audi виявився на дев'ятому місці з продажу.

Але рекордне зростання результатів в першій двадцятці списку найпопулярніших брендів показав скромний китайський Chery – відразу +111 %.

І все-таки перше місце – але в модельному заліку – отримали не німці, і навіть не спритні китайці, а вміють поєднати якість з демократичною ціною французи: за результатами 10 місяців вітчизняний автоолімп підкорився компактному кросоверу Renault Duster, який завдяки ціні (від 395 тис. грн) потіснив лідера минулого року KIA Sportage, ще один кросовер (від 500 тис. грн). Та й третє місце в модельному заліку дісталося SUV – японському Toyota RAV4.

Зараз BMW в рейтингу найбільш продаваних брендів, якщо враховувати тільки нові автомобілі, виявився на 15-му місці.

У десятці лідерів загальноукраїнських продажів є ще два відносно доступних SUV – Hyunday Tucson і Nissan Qashaqai.

Втім, у першій десятці з продажів знайшлося місце і для традиційно улюблених співвітчизниками Toyota Camry, Renault Logan і Skoda Octavia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть позбутися лівих поворотів на швидкісних трасах

Надрукувати
мітки:
коментарів