Поділитись:

До Луцька приїхала «Демократична сокира» (фото)

П'ятниця, 16 листопада 2018, 15:22
До Луцька приїхала «Демократична сокира» (фото)

До Луцька 16 листопада приїхала ініціативна група для збору підписів для реєстрації партії «Демократична сокира». Вони розмістили бус біля готелю «Україна», а після 18 години планують продовжити спілкування з громадянами в одному з закладів Луцька.

Відповідно до вимоги Мін’юсту для реєстрації партії потрібно зібрати 10 тисяч підписів у 2/3 областей України.

Ідеологію цього проекту презентували навесні 2018 року. До його засновників входять українські блогери, журналісти, волонтери – Юрій Гудименко, Олександр Нойнець, Антон Швець, Віктор Трєгубов та Ігор Щедрін. У партії люблять тролінг, тож в її структурі можна знайти чимало «офіційних» посад із нетиповими назвами.

Про ідеологію утворення «Конкуренту» розповів «Міністр внутрішнього вживання» у партії Ярослав Матюшин: «Ми намагаємося створити партію право ліберального толку. Тобто, це як республіканська партія США, але ми її не копіюємо, а намагаємося створити автентичну право ліберальну партію. Це означає, що ми хотіли би максимально в межах розумного все легалізувати. Наприклад, казино, декриміналізувати проституцію. Адже це явище існувало весь час! Навіщо з ним боротися, якщо його можна очолити і обкласти податками і наповнювати бюджет? Медична легалізація канабісу: не канадська модель, коли дозволили продаж, а застосовувати у медичному напрямку. Наприклад, у США канабіс використовують задля нейтралізації симптомів, коли онкохворі проходять хіміотерапію. У нас законом заборонено її досліджувати! Вчені не можуть купити канабіс і його дослідити, оскільки це заборонено законом. В економічному блоці ми виступаємо за роздержавлення в економіці, тотальну дерегуляцію, аби бізнес розвивався сам. Якщо він платить чесно податки, щоб держава не втручалася в дії бізнесу. Зокрема, наш основний напрям – це пресінг чинної влади щодо податку на виведений капітал».

До Луцька приїхала «Демократична сокира» (фото)

До Луцька приїхала «Демократична сокира» (фото)

До Луцька приїхала «Демократична сокира» (фото)

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Десятка скандалів волинської "Батьківщини"

Надрукувати
мітки:
коментарів
29 березня 2024
20:04
24 листопада 2023
15 червня 2023
11 червня 2023
07 травня 2023
09:07
18 липня 2022
29 червня 2022
30 квітня 2022
01 квітня 2022
14 лютого 2022