Поділитись:

Як переконатися у якості масла: поради

Понеділок, 19 листопада 2018, 11:36
Як переконатися у якості масла: поради

Визначити масло-фальсифікат можна і в домашніх умовах.

При виборі вершкового масла українці звертають увагу на виробника і жирність. Але, як зазначає експерт з якості та безпеки продуктів Олена Сидоренко, до критерії вважливо додати і ціну, – пише "Сегодня". 

"Коли ціна нижче 30 гривень, а то нижче 20 гривень –  говорити про те, що це"вершкове масло" немає сенсу", – попереджає експерт.

Крім того, Сидоренко зазначає: зараз в Україні кількість готового масла перевищуєдоступну сировину для його виготовлення. Тобто фальсифікату в магазинах може бути до 30 %.

"Немає проблем з тим, щоб замінити тваринні жири тропічними жирами – пальмовою, кокосовою олією", – зазначає фахівець.

А споживання масла з такими домішками згубно впливає на серцево-судинну систему,провокує діабет і навіть онкологію.

Отже як уберегтися від бракованого масла? Виявляється, його якість можна перевірити в домашніх умовах. 

Передусім експерти радять звертати увагу на колір масла – він повинен бути без жовтизни, ніжний, молочний. Занадто жовтий колір продукту свідчить, що є непотрібні домішки. Ще один з найпростіших способів перевірити, якісне чи масло, – це відрізати шматочок. Якщо масло добре заморожено, воно повинно кришитися. 

Також виявити підробку можна, опустивши шматочок масла в окріп. Якщо воно повільно розчиняється і забарвлює воду в молочний колір, продукт – вершковий. 

Експерти відзначають: сезон масової фальсифікації масла ще не прийшов. Кількість підробок традиційно зростає напередодні свят, особливо новорічних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині здорожчав хліб, але здешевшав цукор

Надрукувати
мітки:
коментарів