Поділитись:

Платіжки без субсидій: українцям розповіли, як платити за комуналку

Понеділок, 19 листопада 2018, 12:07
Платіжки без субсидій: українцям розповіли, як платити за комуналку

Українцям, яким нараховано субсидію на комунальні послуги, але в листопаді-грудні платіжка за електрику і тепло прийде без її обліку, радять сплатити обов'язковий платіж, який вказаний у квитанції.

Затримку з появою змінених сум пояснили перерахунком, – пише "Обозреватель". 

Про це розповів генеральний директор директорату сім'ї та соціальної підтримки населення Мінсоцполітики Віталій Музиченко. Він пояснив відсутність в платіжках субсидії необхідністю провести її перерахунок з урахуванням змін оплати в неопалювальний і опалювальний періоди.

Зі слів Музиченко, оскільки в неопалювальний і опалювальний періоди розміри платежів різні, розрахунок субсидії здійснюється окремо.

"Всі домогосподарства, які зверталися за субсидією впродовж неопалювального періоду і за станом на початок жовтня у них вона була призначена, на сьогоднішній день відбувається її перерахунок на зимовий період", – пояснив він.

Чиновник порадив одержувачам субсидії, які переконані в її отриманні, але не знають розміру, оплатити вартість комуналки, яка була вказана в платіжці в попередньому місяці.

"Якщо в серпні, вересні була оформлена субсидія і ваш платіж становив 10 %, що становило 250-400 гривень, потрібно цю суму заплатити, а субсидія буде розрахована заднім числом, і ви отримаєте (субсидію, - ред.) В наступній платіжці", – пообіцяв Музиченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові субсидії: що змінилось та скільки доведеться платити за «комуналку» волинянам

Надрукувати
мітки:
коментарів