Поділитись:

Польські ЗМІ: Ми втрачаємо українських заробітчан

Вівторок, 20 листопада 2018, 00:36
Польські ЗМІ: Ми втрачаємо українських заробітчан

Довгий час Польща була лідером серед країн, куди найбільше їхали українці на заробітки. Однак тепер вона все менше може  запропонувати заробітчанам.

Спочатку у Польщі справи йшли дуже добре. Вона приваблювала інвесторів, а Євросоюз без сумнівів вбачав у ній сильного гравця, який представляє певну частину Європейського континенту.

Проблема в тому, що для підтримання такої хорошої тенденції потрібно старатися. А з цим завжди проблеми. В певний момент зі здивуванням у Варшаві дізналися, що її починають оминати значні і престижні інвестиції. Натомість їх отримали Чехія, Словаччина чи Угорщина, пише Rzeczpospolita, – повідомляє УНІАН.

І хоч Польща намагається спокушати, інші роблять це більш ефективно. І ніхто вже не звертає увагу на старі польські заслуги. З власної ж ініціативи країна втратила роль учасника ЄС, який представляв свій регіон на політичній передовій. І відновити цей статус буде дуже важко.

"А тепер ми можемо ще й зазнати видовищного падіння в стараннях із залучення незамінних для нашої економіки працівників з інших країн, зокрема з України. Якось так сталося, що Польща стала для них країною першочергового вибору. Тим часом виявилося, що на них поклали око не лише Німеччина, яка лібералізує ринок праці, а й недооцінені до цього часу Чехія і Словаччина. Більше того, вони стараються привабити заробітчан, запроваджуючи реальні спрощення формальностей, яких наші працедавці досі не можуть дочекатися", – пише видання.

Попри всі прохання про спрощення процедур для українців, ситуація в Польщі не змінилася. Варшава стоїть на місці там, "де інші країни діють". Рекрутингові компанії говорять прямо про те, що Польща перестала бути лідером відкритості для робітників з України. І якщо нічого не зміниться, вона може стати тим, хто найбільше програє в регіоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хочете субсидію – звітуйте про доходи, – Мінсоцполітики до заробітчан

Надрукувати
мітки:
коментарів