Поділитись:

Рада провалила закон про посилення покарання за жорстоке поводження з тваринами

Вівторок, 20 листопада 2018, 16:53

Верховна Рада не підтримала у першому читанні проект закону №6598 про встановлення відповідальність за жорстоке поводження з бездомними тваринами.

Про це повідомляє УНН.

Відповідне рішення підтримав лише 151 народний депутат України.

У законопроекті передбачалося ведення кримінальної відповідальності за жорстоке поводження з тваринами, яке призвело або не привело до каліцтва, зокрема з бездомними тваринами.

“Забороняється: бити, вбивати (за виключенням випадків, коли тварини створюють реальну загрозу для життя або здоров’я людей), отруювати чи калічити домашню тварину; залишати домашню тварину без догляду; дарувати домашніх тварин як призи, нагороди чи премії; спричиняти для домашньої тварини непотрібного болю, страждання або пригнічення; дресирувати тварин у спосіб, який завдає шкоди здоров’ю тварини та ії загальному станові; умертвляти тварин шляхом утоплення, задушення, використання речовин, які призводять до отруєння, електричного струму”, — йдеться у проекті закону.

Крім того, пропонувалось заборонити жебракування з домашніми тваринами, а також, бити, вбивати (за винятком випадків, коли тварини створюють реальну загрозу для життя або здоров’я людей), отруювати чи калічити безпритульних тварин.

Також пропонувалось посилення відповідальності за тримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи незареєстрованих собак, або приведення в громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників.

Нагадаємо: закон, що посилює відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, набрав чинності і передбачає покарання від штрафу в 3-5 тисяч гривень до позбавлення волі у випадках особливо жорстоких знущань в присутності дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подружжя замучило до смерті понад півсотні котів та собак (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
13:15
21 березня 2024
20 березня 2024
12 березня 2024
12:22
11 березня 2024
26 лютого 2024
22 лютого 2024
21 лютого 2024